Afbeelding

Adviessnelheid 60 km voor bocht N210 in IJsselstein

4 nov, 17:05 Algemeen

IJSSELSTEIN • Omwille van de verkeersveiligheid zijn er 60 km/uur-borden geplaatst bij de bocht van de Weg der Verenigde Naties (N210) in IJsselstein. Ook staan er sinds deze week waarschuwingsborden. Speciale bochtschilden komen er nog dit jaar om weggebruikers extra alert te maken. Met deze maatregelen hoopt de provincie Utrecht dat er op deze plek geen ongelukken meer gebeuren. De 60 km-borden zijn voorzien van een bochtaanduiding en moeten ervoor zorgen dat automobilisten extra gewaarschuwd zijn en vóór de bocht gas terugnemen. Het gaat hier om een adviessnelheid van 60 km/uur.  

Met de bochtschilden die volgen in december is het verloop van de bocht nóg beter zichtbaar en zijn automobilisten nóg beter gewaarschuwd. Ook wordt het wegdek voor de zekerheid extra opgeruwd om de stroefheid te verbeteren, al blijkt uit onderzoek dat de weg stroef genoeg is.

Wegbeheerder provincie Utrecht betreurt het relatief grote aantal ongevallen van de laatste maanden en heeft onderzoek gedaan naar mogelijke oorzaken. Daaruit blijkt dat de lengte en de boog van de bocht voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen en dat er geen sprake is van een slecht wegdek of van achterstallig onderhoud. De provincie blijft de verkeersveiligheid op de N210 nauwlettend in de gaten houden.

Voor 2023 staat het reguliere groot onderhoud van de weg op de planning waarbij de deklaag wordt vervangen en er bermverharding wordt aangelegd in de bocht. Ook worden lichtmasten naar de binnenbocht verplaatst.


Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14