<p>Warme ambiance bij Spijs & Spraakwater.</p>

Warme ambiance bij Spijs & Spraakwater.

(Foto: Merel van Es)

Spijs & Spraakwater chique met een amicaal randje

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Misschien wel het mooist bewaarde geheim van deze zomer. In het centrum van IJsselstein. Aan het Vingerhoekhof is een nieuwe horecalocatie mét terrasplein verrezen. Met als uitblinker bar-restaurant Spijs & Spraakwater als nieuwste aanwinst voor het plein. 


Aan het woord zijn oprichters Timon en Leon om te vertellen wat hen drijft om aan dit nieuwe horeca-avontuur te beginnen. “Soms kom je zo’n zaak tegen waar je komt voor een broodje in de middag en rond middernacht er achter komt dat je allang naar huis had gemoeten. Zo’n zaak wilden wij neerzetten.”
Na een rigoureuze verbouwing kon Spijs & Spraakwater mee open met het ritme van de versoepelingen. “We waren liever met een Big Bang opengegaan en hadden liever het groots gevierd tot in de late uurtjes”, zegt Timon, “maar goed, wat in het vat zit, ….”

Bij Spijs & Spraakwater zijn gasten op ieder moment welkom. Zo worden er, naast de lunch, diner en borrelmomenten, ook regelmatig verrassende avonden georganiseerd. Zo staat op 25 november de derde editie van de wijn & spijs-avond op de agenda. Spijs & Spraakwater verzorgt dan een culinaire avond met zes gangen en zeven wijnen die goed gebalanceerd op elkaar zijn afgestemd. 

Winterterras

De hele zaak is ingericht met al deze aspecten in gedachten. De inrichting loopt daarmee vloeiend over van een warme lounge tot gezellige tafeltjes en een smaakvolle bar. Daarnaast biedt Spijs & Spraakwater ook een winterterras waar het in een winterzonnetje nog steeds aangenaam vertoeven is.
Elke maand staan er leuke evenementen op de agenda met live muziek, proeverijen en DJ-avonden. Mede-oprichter Leon: “Wij zijn klaar om met de Kerstdagen mensen een geweldige ervaring te bieden.”
“En er zit nog veel meer in onze koker”, aldus beide heren, “de mensen moeten ons zeker in de gaten houden.”

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten