<p>Amicitia&#39;s nieuwe Maestro: Christa Grootveld.</p>

Amicitia's nieuwe Maestro: Christa Grootveld.

(Foto: Lysette verwegen)

Amicitia’s nieuwste maestro opnieuw een vrouw

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Of het aan de female touch ligt is niet duidelijk, maar de winnaar van de tweede editie van Amicitia’s Maestro  is weer een vrouw: Christa Grootveld. 


Ondanks slapeloze nachten tijdens de voorbereiding dirigeerde zij het harmonieorkest rustig en vriendelijk door het door haar gekozen muziekstuk uit Les Misérables. Juryleden Bas Pollard, Jos Bol en Jos van de Braak oordeelden dat de maestro er ingehouden stond, maar het orkest toch tot grote hoogte wist op te zwepen en als dirigent overal bij betrokken was. “We voelden de goede voorbereiding waarmee je het orkest wist te overtuigen.” Het ontlokte een blijde winnares tijdens de uitreiking van de gouden baton de nuchtere reactie: “Het was een mooi avontuur.”
Een avontuur was het ook voor de andere deelnemers en bekende IJsselsteiners: Mieke Kromwijk, Robert Landsman, Patrick van den Brink, Elma Sandee en Bert Murk. De laatste ontving de Publieksprijs, voor zijn sympathieke performance en ‘intuïtieve’ manier van dirigeren. “Ik stond bewust onbekwaam te zijn en heb respect voor alle dirigenten”, lachte hij na afloop.

Ook voor Robert - in rokkostuum - en Patrick - ervaren in het voorzitterschap - was de uitdaging een belevenis. Elma - goed voorbereid - en Mieke - met haar vrolijke swingende stijl - hebben ondanks de spanning genoten. Net als de musici van Amicitia en coach/dirigent Pollard, die na afloop het evenement als ‘doodeng’, waanzinnig en geweldig!’ betitelde.

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten