Anastasia van der Lugt (links) volgt Margot Stolk (rechts) op als directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie.
Anastasia van der Lugt (links) volgt Margot Stolk (rechts) op als directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Foto: PR

Nieuwe directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie

29 okt, 12:55 Algemeen

REGIO / IJSSELSTEIN • Anastasia van der Lugt uit IJsselstein is vanaf oktober de nieuwe directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Zij vervangt huidig directeur Margot Stolk.

De nieuwe directeur zegt zich zeer vereerd te voelen dat zij voor deze functie is gevraagd. ‘’In 2022 bestaat dit prachtige watererfgoed precies 350 jaar en dat vraagt om een jaar lang vieringen en festiviteiten. Ik zie uit naar de samenwerking met de vestingsteden, provincies en waterschappen die onderdeel uitmaken van deze waterlinie.”

Van der Lugt is naast deze aanstelling onder meer werkzaam als bestuurder bij Stichting Fulcotheater in IJsselstein. Daarnaast heeft zij diverse projecten geleid zoals Hollandse IJssel Schoon, IJsselstein 75 jaar bevrijd en Proef IJsselstein. Voorheen had zij een politieke loopbaan als wethouder en loco-burgemeester van IJsselstein.

Na het bestuur heeft ook het team afgelopen vrijdag Anastasia van der Lugt welkom geheten. Tevens werd er afscheid genomen van Margot Stolk. “Ze is een echte verbinder en heeft belangrijke veranderingen doorgevoerd bij de stichting. We denken daarnaast aan haar terug als een warme persoonlijkheid die ook graag de handen uit de mouwen stak waar nodig. We wensen Margot heel veel succes met de nieuwe weg die ze inslaat en zullen haar zeker missen”, laat de stichting weten.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14