<p>Bezorger Bram tijdens het rondbrengen van Het Kontakt Zenderstreeknieuws.</p>

Bezorger Bram tijdens het rondbrengen van Het Kontakt Zenderstreeknieuws.

(Foto: Linda de Kort)

Krantenbezorger Bram doet zijn werk met plezier

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Wat als je 13 jaar bent en je hebt een duidelijk doel voor ogen: het kopen van een scooter als je 16 jaar bent? Bram Timmer heeft het antwoord: je wordt krantenbezorger. Sinds een paar weken brengt Bram het Zenderstreeknieuws rond. En hij is maar wat enthousiast!


Kim Geneuglijk van JH Distributie legt uit: “Dit is natuurlijk de bijbaan voor jongeren om wat geld te verdienen. Je krijgt de kranten en folders thuis bezorgd, wij zorgen voor een goede fietstas, je vouwt alles in elkaar en je bezorgt de kranten. En hiervoor krijg je een leuke vergoeding.” 
“En hoe meer folders, hoe meer geld ik kan verdienen. Je krijgt namelijk per folder ook nog eens extra geld”, voegt Bram toe.

JH Distributie uit Bergambacht is gespecialiseerd in huis-aan-huis verspreiding. Het bedrijf verzorgt de verspreiding van het nieuwsblad Het Kontakt en de verspreiding van folders en flyers in de Krimpenerwaard, Lopikerwaard, in en om Gouda, Woerden en IJsselstein. Samen met 10 chauffeurs en 300 vaste bezorgers zorgt JH Distributie ervoor dat iedere week bij 126.000 adressen 52 weken per jaar de krant bezorgd wordt. Bram heeft de smaak al goed te pakken. Na school op woensdag vouwt hij de kranten en folders, wacht even eventueel het weer af en brengt de kranten rond. “Twee uurtjes werk”, vertelt Bram, “dat is zo klaar.”

Verantwoordelijkheid

Rebecca Timmer, moeder van Bram, hoort haar zoon enthousiast vertellen. “Ik ben blij dat Bram het zo oppakt. Als ouders willen wij dit ook echt stimuleren. Want hij verdient wat geld, dat natuurlijk fantastisch is, maar hij leert ook plannen en zorgvuldig werken.” “Dat klopt”, vult Kim aan, “er kijkt niemand over je schouders mee, maar je hebt wel de verantwoordelijkheid om te zorgen dat alles netjes op tijd wordt bezorgd.” 

En als moeder helpt Rebecca Bram ook verder. “De eerste keren liep ik mee en hielp mee vouwen om Bram op weg te helpen. En stiekem vond ik dat erg leuk. Je loopt gewoon even een uurtje buiten met je kind en we kletsen over van alles. Echt even quality time. Op een gegeven moment zal Bram het zelf doen, maar voorlopig vind ik het zelf ook erg leuk om mee te lopen”, lacht ze. 

Zakcentje

Bram verheugt zich in ieder geval ook erg op de komende periode rondom de feestdagen. Hij hoopt door mensen persoonlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar te geven nog sneller bij zijn doel van een scooter te komen. “Dat zou heel goed kunnen”, vult Kim aan, ”wekelijks huis-aan-huisbladen en folders bezorgen is dankbaar werk. Mensen die niets willen ontvangen hebben stickers op hun brievenbus, alle anderen kijken echt uit naar het nieuws en de aanbiedingen.”
Bram herkent dit meteen: “Vorige week was ik iets later, omdat door een storing de kranten wat later waren afgeleverd. Sommige mensen stonden al voor de raam op de krant te wachten en zwaaiden mij vriendelijk toe toen ze zagen dat ik hem in de bus deed.”
JH Distributie stelt dit jaar voor de eerste keer ook een QR-code beschikbaar wanneer de bezorgers de beste wensen voor het nieuwe jaar komen brengen. “Niet iedereen heeft tegenwoordig meer cash geld in huis. Maar door QR-code die ze van Bram krijgen, kunnen ze toch iets geven.”

Aanmelden

Niet voor niets behoort dit baantje dus tot de top-3 van de meest gewilde baantjes. JH Distributie kan altijd serieuze bezorgers gebruiken. De minimumleeftijd voor een bezorger huis-aan-huis is 13 jaar. “Houd je van aanpakken, meld je dan zo snel mogelijk aan. Zeker in IJsselstein hebben we nog wijken open”, aldus Kim.  ”En ik zou dit zeker doen voor december, dan kun je ook nog de ronde met de nieuwjaarwensen meemaken”, vult Bram vrolijk aan.

www.jhdistributie.nl

Linda de Kort

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten