<p>Een vast evenement op de Trekvogel tijdens de Kinderboekenweek is de boekenbeurs.</p>

Een vast evenement op de Trekvogel tijdens de Kinderboekenweek is de boekenbeurs.

(Foto: De Trekvogel)

Leesplezier ook op De Trekvogel

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar: Worden wat je wilt!. Doel van de Kinderboekenweek is natuurlijk dat kinderen nog enthousiaster worden van lezen en gaan lezen. Ook op basisschool De Trekvogel.


Een vast evenement op de Trekvogel tijdens de Kinderboekenweek is de boekenbeurs. Woensdag 13 oktober konden kinderen boeken kopen èn verkopen. Kinderen mochten zelf hun boeken prijzen. Een kind: “Wat was het weer moeilijk kiezen, er lag zo veel leuks tussen. Maar nog leuker werd het toen ik zag wat ik zelf had verkocht: al mijn boeken waren weg!”
Op de boekenbeurs worden de boeken per leeftijdscategorie uitgestald. Er zijn prentenboeken, voorleesboeken, sprookjesboeken, leesboeken, strips, informatieve boeken, etc. etc. En dan is het: winkelen maar. Iedereen was deze ochtend welkom en daar werd volop gebruik van gemaakt.  

Op vrijdag 15 oktober is de Kinderboekenweek afgesloten met de spannende finale van de voorleeswedstrijd. Aansluitend was er een circuit van activiteiten die waren georganiseerd door groep 8. De kinderen hadden twee verschillende circuits bedacht met activiteiten voor de kinderen van groep 1-4 en 5-7. De kinderen gingen langs de volgende drie activiteiten: gezellig meezingen bij een lied met muziekinstrumenten, meedansen op het lied van Kinderen voor Kinderen “worden wat je wil, en een zoektocht naar woorden in zelfgemaakte woordzoekers en een zelfgemaakte quiz.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten