<p>De cheque is overhandigd en het bingoapparaat kan aangeschaft worden.</p>

De cheque is overhandigd en het bingoapparaat kan aangeschaft worden.

(Foto: Lysette Verwegen)

Nieuw bingo-apparaat voor Ewoud dankzij IJsselsteinFonds

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Na de naamsverandering is nu ook de eerste reguliere Verrassing van het IJsselsteinFonds, voorheen Roest Crollius Fonds, een feit. De maandelijkse cheque van duizend euro ging zaterdag naar woonzorgcentrum Ewoud.


De donatie wordt maandelijks toegekend aan een IJsselsteinse organisatie of initiatief die hiervoor een aanvraag heeft gedaan. Begeleider Chantal Essers van het Ewoud werd door vrijwilligster Elles Hoeks attent gemaakt op het IJsselsteinFonds en diende direct de aanvraag in. ‘We willen graag investeren in een bingoapparaat met groot letterscherm en bingoplankjes die we kunnen schoonmaken en hergebruiken’, luidde de hartenkreet van Chantal.
Het oude bingoapparaat ging ter ziele toen het na corona uit de opslag werd gehaald. “Er verscheen direct een dikke error”, vertelt ze. En dat terwijl uit een peiling onder de interne inwoners van Ewoud bleek dat bingo spelen met stip op nummer een stond als gewenste activiteit. “De bewoners willen na de coronaperiode zo graag weer samen iets doen. Ook muziek- en dineravonden zijn favoriet. De inwoners willen het sociale isolement van de coronaperiode zo snel mogelijk vergeten. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de organisatie en er zijn tot eind van het jaar al volop activiteiten gepland. We willen tweemaal pet maand bingo gaan spelen.”
Dankzij De Verrassing kan de eerste bingo al op 26 oktober worden gedraaid. Een bijzondere bingo, want afgevaardigden van het fonds zullen de bingo draaien en ze nemen gebakjes mee - met logo - voor de aanwezigen: “Omdat we ook onze nieuwe naam willen uitdragen”, vertelt IJF-voorzitter Nico van Dam. Met de grote cheque, die de ontvangers mogen houden, kan het feest beginnen. “De overhandiging op zich is al een feestje”, vindt bewoner Piet den Adel die met echtgenote Nel aanwezig is. En daar is Van Dam het mee eens: “Het is juist dit bedrag dat het verschil kan maken.”

Ook een donatie aanvragen kan via een simpel mailtje aan michelversteeg@ijsselsteinfonds.nl.

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten