<p>De dag werd afgesloten met een optreden van rapper Bokoesam als beloning voor de leerlingen.&nbsp;</p>

De dag werd afgesloten met een optreden van rapper Bokoesam als beloning voor de leerlingen. 

(Foto: Aangeleverd)

Young Impact neemt Cals College over

  •   keer gelezen

ijsselstein • Na een lange tijd waarin niets georganiseerd kon worden was het nu tijd voor een feestje op het Cals IJsselstein met een leerzaam en educatief karakter. De Take Over van Young Impact heeft het Cals een dag lang overgenomen en de leerlingen workshops gegeven om te ontdekken wat hun talenten zijn.


Zo leerden zij hoe zij een challenge konden opzetten om de wereld te verbeteren en vervolgens hebben ze ook een challenge uitgevoerd. Zo hebben leerlingen zwerfafval opgeruimd, een regenboog zebrapad gekrijt voor acceptatie van LHBTI en statiegeldflessen opgehaald voor het goede doel Going Global. De rapper Bokoesam sloot deze geslaagde dag spetterend af met een optreden waar alle leerlingen zichtbaar van genoten. 

Projectdag

Afgelopen donderdag zijn in totaal 950 leerlingen van het Cals College IJsselstein verrast met de Young Impact Take Over. Ze krijgen op die dag geen les, maar maken in plaats daarvan impact op hun eigen buurt. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 jongeren zich wil inzetten voor de maatschappij, maar niet weet hoe of waar ze moeten beginnen. Daarom reist jongerenorganisatie Young Impact het hele land door om scholen ‘over te nemen’ met deze bijzondere projectdag.
Het doel is om de aanwezige jongeren laagdrempelig te laten ervaren hoe zij een positieve impact kunnen maken op de samenleving. Zo doen ze onder andere een massale opruimactie en vragen ze aandacht voor de lhbti-gemeenschap door het krijten van regenboog zebrapaden in de wijk.

Dosis energie

Zodra de Young Impact truck het schoolplein op komt rijden, is het één groot feest. Er wordt een podium opgebouwd en de DJ zorgt meteen voor een dosis energie. De leerlingen krijgen workshops over thema’s als talentontwikkeling en ‘stap uit je comfort zone’ om hen te motiveren hun talenten in te zetten voor een ander. Daarnaast helpt Young Impact hen te ontdekken welk thema zij belangrijk vinden. Vervolgens gaan ze ook écht in actie komen door deel te nemen aan een mega-challenge. De leerlingen gaan zwerfafval opruimen, regenboogzebrapaden krijten voor lhbti-acceptatie, doen een karweitje voor de buurt, kunstwerken maken over mentale gezondheid en spullen inzamelen voor buurtgenoten die in armoede leven. 
De dag wordt op de deelnemende scholen met een optreden van rapper Bokoesam die de leerlingen beloont voor de gemaakte impact.

Wendy Kakebeeke, directeur Young Impact: “Na een schooljaar dat vooral in het teken stond van corona, starten we dit schooljaar spectaculair. We verrassen duizenden jongeren met een dag vol energie en impact. Natuurlijk met als doel om jongeren op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met maatschappelijke betrokkenheid.”

Bewustzijn

Liane Peppelman, docent Cals College, vindt het belangrijk dat de ook de Cals-leerlingen zich bewust zijn van de wereld om hen heen. ‘’Daarom trappen we dit schooljaar af door massaal impact te maken op IJsselstein. De jonge trainers van Young Impact kunnen onze leerlingen als geen ander enthousiasmeren.”

Over Young Impact

De non-profitorganisatie Young Impact is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijk bewustzijn in Nederland met als doel jongeren helpen de wereld te verbeteren op een manier die bij hen past. Dat kan variëren van eens boodschappen doen voor de buurvrouw en een bingoavond regelen voor eenzame ouderen tot een hardloopgroepje starten voor mentale gezondheid of een festival organiseren tegen voedselverspilling. Young Impact gelooft dat iedere jongere diens talent kan inzetten voor een positieve impact. Daarom reist de organisatie heel Nederland door met een vooruitstrevend scholenprogramma, worden jaarlijks de Young Impact Awards uitgereikt en worden verschillende impact activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse Young Impact Day. Young Impact is een initiatief van NJR, CJP, NLvoorelkaar en Wij zijn JONG.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten