<p>De kinderen vormden gezamenlijk een grote 30 + 1 op het schoolplein.&nbsp;</p>

De kinderen vormden gezamenlijk een grote 30 + 1 op het schoolplein. 

(Foto: Aangeleverd)

Basisschool De Brug viert 30 + 1 - jarig bestaan

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • De laatste week voor de herfstvakantie stond op basisschool De Brug volledig in het teken van het 30 + 1 jarig bestaan van de school. 


Na lange tijd werd er weer feest gevierd samen met de kinderen, leerkrachten en ouders. Juist om de ouders weer te kunnen betrekken bij dit grote feest is het 30-jarig bestaan vanwege corona verplaatst naar dit jaar. 
Maandag werd de feestweek geopend met een spetterend djembéconcert van de kinderen. De ouders werden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Dinsdag zijn alle kinderen van de Brug op excursie geweest naar de Wijktuin. Ondertussen werd er alvast een start gemaakt aan het nieuwe ‘groene schoolplein’. De eerste bomen zijn geplant. Woensdag was er een vossenjacht in de wijk. De leerkrachten liepen verkleed rond in andere beroepen. De kinderen mochten samen met hun ouders de vossen gaan zoeken. Na de vossenjacht was er tijd voor een gezellig samenzijn op het plein. De kinderen kregen allemaal een frietje. Tijdens de aansluitende borrel werden de nieuwe schoolshirts onthuld tijdens een feestelijke dans.
Nadat alle groepen donderdag - in het nieuwe schoolshirt - met elkaar op schoolreis zijn geweest naar Duinrell werd de feestweek vrijdag feestelijk afgesloten met een sportieve dag vol sport en spel. De vakantie werd ingeluid met een sponsorloop voor het nieuwe schoolplein. De kinderen renden fanatiek rondjes om de school. Langs de zijlijn stonden vaders, moeders, opa’s en oma’s de kinderen fanatiek aan te moedigen. Juf Priscilla en juf Monique renden fanatiek mee. Ook directeur meester Rick liep fanatiek rondjes voor het nieuwe plein. De oudergeleding van de MR liep ook mee en had ook zelf sponsors gezocht.
De kinderen, ouders, leerkrachten en directeur kijken terug op een fantastische week, waarin na een lange corona-periode weer veel verbinding met ouders is ervaren.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten