<p>De ondertekening door wethouder Kees Geldof en DELTA Fiber Netwerk directeur Piet Grootenboer </p>

De ondertekening door wethouder Kees Geldof en DELTA Fiber Netwerk directeur Piet Grootenboer

(Foto:PR)

Ook buitengebied IJsselstein krijgt glasvezel

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN •  Wethouder Kees Geldof van gemeente IJsselstein en Piet Grootenboer, directeur Delta Fiber Netwerk hebben een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van IJsselstein. Met het zetten van deze handtekeningen gaven zij het startschot voor de uitrol van het glasvezelnetwerk. 


Beide partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant, waarin de juridische en financiële kaders zijn vastgelegd om de uitrol van het netwerk te realiseren. Er zijn afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel, de leges en de garantie. Wethouder Kees Geldof: “Een snelle internetverbinding is voor ondernemers van levensbelang en ook in het dagelijks leven is het anno 2021 onmisbaar. Denk alleen maar aan het thuiswerken en alle diensten die we online kunnen afnemen. Corona heeft voor enige vertraging gezorgd, maar ik ben blij dat nu de schop ook in ons buitengebied in de grond kan voor de aanleg.” 

Directeur Piet Grootenboer is blij dat de aanleg in IJsselstein nu ook van start is gegaan. “Het nu investeren in het glasvezelnetwerk is van groot belang voor nu en in de toekomst. Tijdens de aanleg in IJsselstein passeren wij veel huizen. De inwoners kunnen zich alsnog aanmelden, tijdelijk zonder extra aansluitkosten. De actie geldt voor de inwoners die zich nog niet hebben aangemeld en loopt tot 29 november 2021. 

De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. 

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten