De tram bij eindhalte IJsselstein-Zuid
De tram bij eindhalte IJsselstein-Zuid Foto: Gerard van Buuren

Werkzaamheden tegen piepende trams IJsselstein vanaf 18 oktober

14 okt, 10:30 Algemeen

IJSSELSTEIN • Het trambedrijf van de provincie Utrecht start vanaf 18 oktober in IJsselstein met de plaatsing van smeerinstallaties. Deze machines worden ingezet tegen het piepend geluid van de trams.

De trams maken dit snerpende geluid wanneer ze door de bocht rijden. Uit onderzoek is gebleken dat de beste maatregel is om op zes locaties in IJsselstein tussen de eindhalte en halte Achterveld de smeerinstallaties te plaatsen.

Zodra een tram nadert, zorgt deze installatie in beide rijrichtingen automatisch voor smering en verbetert daarmee het contact tussen de wielen van de trams en de rails. Dit vermindert direct ook het geluid wanneer de trams door de bocht rijden.

Werkzaamheden

Bij de Praagsingel, Van de Poststraat (halte IJsselstein-Binnenstad) en Duizendblad start de aannemer met ingang van 18 oktober met de voorbereidingen. Dit zijn boringen in het spoor die nodig zijn voor een goede koppeling van de smeerinstallaties. Dit werk begint rond 22.00 uur, dus vanaf het moment dat er geen trams meer rijden in IJsselstein.

Om veiligheidsredenen en omdat overdag de trams rijden is het noodzakelijk dat dit boorwerk in de nacht wordt uitgevoerd. Het is de bedoeling om dit boorwerk in één nacht af te ronden, maar het kan zijn dat het nodig is om daarvoor twee nachten te benutten. Aansluitend zal de bekabeling worden aangebracht.

Actuele planning

Vervolgens zullen in IJsselstein ook smeerinstallaties worden geplaatst op de locaties Baronieweg, Groene Dijk en Achterveld. Voor het werk op deze locaties wordt momenteel nog een uitvoeringsplanning gemaakt. De verwachting is dat de smeerinstallaties op deze locaties uiterlijk in de week van 22 november in bedrijf zijn gesteld. De planningsdata over het werk op deze locaties zijn momenteel dus nog niet definitief.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14