V.l.n.r. Burgemeester Patrick van Domburg, Jaap Schimmel en Dennis Schimmel
V.l.n.r. Burgemeester Patrick van Domburg, Jaap Schimmel en Dennis Schimmel (Foto: Frans de Winter )

Uitgave Monopoly Historisch IJsselstein

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Vanaf 24 oktober kunnen inwoners van IJsselstein het Historische Monopoly van hun eigen stad spelen. Een stel hotels op de Utrechtse straat zetten, de nieuwe eigenaar worden van één van de oude Halte’s of Walkade kopen. Burgemeester Patrick van Domburg ontving dinsdag 12 oktober het eerste exemplaar uit handen van Jaap en Dennis Schimmel. Het spel is exclusief verkrijgbaar bij PLUS Schimmel.


In samenwerking met Historische Kring IJsselstein en Lokaal & Helder is het spel vorm gegeven. De speldoos, het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten: het hele spel is aangepast en volledig afgestemd op IJsselstein. Je kunt nog wel steeds de gevangenis indraaien, sommige klassiekers blijven onveranderd. 

Monopoly is een van de bekendste spelen ter wereld. Identity Games International is de exclusieve licentiehouder van op maat gemaakte edities van dit tijdloze spel voor de hele familie. Elk jaar brengen zij een beperkt aantal speciale uitgaven op de markt, voor zowel steden en dorpen als bedrijven. Naar een idee van Jan van Helderen van Lokaal & Helder is er nu de eerste ‘historische’ variant. 

Monopoly IJsselstein is vanaf 24 oktober tot en met 18 december exclusief verkrijgbaar bij PLUS Schimmel en is in een gelimiteerde oplage geproduceerd. Consumenten kunnen sparen voor korting op het spel. Bij iedere €10 ontvang je een zegel en bij 40 zegels is de spaarkaart vol. Tegen inlevering van de spaarkaart kost het spel € 29,95. 

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten