De heren van IJsseloever behaalden met de 2-2 tegen Zwart-Wit na vijf wedstrijden hun eerste punt. Foto: Tony Buijse

Eerste punt voor hockeyers IJsseloever

Sport 392 keer gelezen

ijsselstein • Bij IJsseloever was het zondag Super Sunday. Zowel Dames 1 als Heren 1 speelden thuis hun competitiewedstrijd, allebei tegen de teams van Zwart-Wit uit Breda en verzorgden zo een hele middag tophockey voor de toeschouwers. De heren haalden deze middag eindelijk hun eerste punt binnen. De dames verloren.

Heren 1 heeft op hoog niveau in de Overgangsklasse een zware start van de competitie gekend. Hoewel de teller bij aanvang van de wedstrijd tegen Zwart-Wit nog op nul stond, doet dit echter niets af aan het snelle en spectaculaire spel dat het team laat zien. Tegen Zwart-Wit Heren 1 ontspon zich een wedstrijd tussen twee teams die zeker in het begin gelijkwaardig aan elkaar waren. Aan het eind van het eerste kwart maken de IJsselsteiners 1-0. In het tweede kwart is het Zwart-Wit dat de druk op IJsseloever flink opvoert en de thuisploeg op eigen helft terugdringt. Tegen het eind van het tweede kwart maakt de ploeg uit Breda 1-1 gelijk. In het derde kwart gaat de strijd weer gelijk op. Aan het begin van het laatste kwart komt Zwart-Wit op voorsprong, 1-2. In de laatste vijf minuten weet IJsseloever dan weer gelijk te maken. Met de zwaarbevochten 2-2  is na vijf gespeelde wedstrijden het eerste wedstrijdpunt binnen. IJsseloever staat daarmee 11e op de ranglijst, met alleen Hattem onder zich. Zondag speelt Heren 1 uit bij Groningen Heren 1.

Vechtlust

Dames 1 draait goed mee in de Eerste Klasse, behaalde vier punten uit vier wedstrijden en toonde genoeg vechtlust tegen de dames van Zwart-Wit. Niettemin ging de wedstrijd met duidelijke cijfers verloren: 0-3. In het eerste kwart kwam de thuisploeg al nel met 0-2 achter te staan. IJsseloever krijgt nog een strafcorner, maar die wordt niet benut. In het tweede kwart vecht IJsseloever zich terug in de wedstrijd. Veel kansen krijgt het team dan nog niet. Als na de rust het derde kwart begint, creëert IJsseloever een paar mooie kansen. Doelpunten blijven echter uit. In het vierde kwart weet Zwart-Wit nog op 0-3 te komen. IJsseloever D1 staat achtste in de poule. Het ongeslagen Hudito D1 uit Delft gaat aan kop met 15 punten. IJsseloever D1 staat achtste. De volgende wedstrijd van Dames 1 is zondag 17 oktober. Dan speelt IJsseloever Dames 1 uit tegen DSHC Dames 1 in Delft.

Jeugdkampioenen

De meeste jeugdteams van Hockey Club IJsseloever speelden zaterdag hun laatste wedstrijd in de Voorcompetitie. Vijf teams eindigen als eerste in hun poule. Van de jongensteams is dat de JC1. Bij de meisjesteams zijn dat de MB1, MB3, MD1 en MD5.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws gisteren
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10