Foto: Aangeleverd

Stichting Smith Faddegon viert 25-jarig bestaan

  •   keer gelezen

LOPIK • De kunst kan weer gevierd worden. Daarom vierde Stichting Smith Faddegon haar 25-jarig bestaan in het historische kasteel Montfoort met een besloten lunch en een kleine expositie van de lokale Lopikse kunstenares Fiore Faddegon.


 Aanwezig waren zondag 3 oktober onder anderen het bestuur met de 97-jarige Rudolf A. Smith - echtgenoot wijlen Fiore Smith -  als voorzitter, Johan van Everdingen wethouder Cultuur, Maarten Schakel voormalig burgemeester Lopik en Dieny Scheffer-Versluis voormalig wethouder en locoburgemeester Lopik en nu voorzitter Stichting Kunst en Cultuur Lopik.
De Stichting Smith Faddegon beheert bijna het gehele oeuvre van de lokale Lopikse kunstenares Fiore Faddegon. De gemeente Lopik participeert in de stichting en beheert het archief. De onderlinge samenwerking is in de jaren negentig tot stand gekomen toen de gemeente Lopik de wens had om meer aandacht geven aan het Kunst en Cultuur beleid.

Alhoewel in de jaren erna de toenmalige Werkgroep Kunst en Cultuur Lopik door bezuinigingen werd opgeheven, heeft het beleid van destijds geleid tot blijvende banden tussen de gemeente en de Lopikse kunst en tot de oprichting van de Stichting Kunst en Cultuur Lopik.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten