<p>Locoburgemeester Peter Bekker bezocht het 55-jarig getrouwd paar Arie en Aartje van Doesburg.</p>

Locoburgemeester Peter Bekker bezocht het 55-jarig getrouwd paar Arie en Aartje van Doesburg.

(Foto: Rinus Verweij)

Het elfde lustrum van Arie en Aartje

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN  • Het echtpaar Van Doesburg verwachtte vijf jaar geleden burgemeestersbezoek bij hun gouden bruiloft, maar dat gebeurt alleen op aanvraag. Vandaar de uitzondering: bezoek bij het elfde lustrum: het 55-jarig huwelijk, waarbij locoburgemeester Bekker het paar bezocht met felicitaties en bloemen.


Het is de vitale bruidegom (78) niet aan te zien, maar zijn leven verliep niet altijd rimpelloos. Ruim 20 jaar geleden werd hij ernstig ziek. “Ze gaven me toen nog maar een paar jaar, maar je ziet het, ik ben er nog steeds” stelt hij nuchter vast. Ook verloor hij in 1957 zijn toen 19-jarige dienstplichtige broer tijdens een noodlottig incident in de kazerne. Dat Arie desondanks de zonnige kant van het leven ziet is mede te danken aan zijn minstens even vitale echtgenote (79), met wie hij op 28 september precies 55 jaar geleden in het huwelijk trad.

Arie woonde vroeger in de buurt van Leerdam; de place to be voor de jongens uit de wijde omtrek om te gaan stappen als ze uit waren op verkering. En zo werd Leerdam voor Arie en Aartje de toegang tot langdurig huwelijksgeluk. Beiden komen uit grote gezinnen met twaalf en negen personen. Zelf kreeg het paar drie kinderen en inmiddels zes kleinkinderen. Arie begon zijn werk ‘klein’ in groente en fruit, wat uitgroeide tot vier speciaalzaken in Utrecht en een overstap naar de verhuurbranche. Naast het eigen huishouden en de zaak heeft Aartje nog jaren wekelijks huishoudelijk werk gedaan en veel betekend voor het kerkelijk zendingswerk in Utrecht en is trouw lid van vrouwenvereniging Pro Ecclesia.

Het paar woont al 25 jaar in IJsselstein langs de Hollandse IJssel, waar ze nu de tijd hebben voor hun hobby’s: Aartje houdt van puzzelen, kaarten maken en praten, Arie zijn hobby’s zijn varen, vissen en tuinieren.

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten