Arie Kool en Jeany Kool-Breure vierden vorige week hun 50-jarig huwelijk
Arie Kool en Jeany Kool-Breure vierden vorige week hun 50-jarig huwelijk Foto: Paul van den Dungen

Gouden huwelijk voor Arie en Jeany Kool

5 okt, 16:43 Algemeen

LINSCHOTEN • Het is 29 september 1971 als Arie Kool (74) en Jeany Breure (72) in Maartensdijk in het huwelijk treden. Diezelfde dag vindt in Westbroek ook het kerkelijk huwelijk plaats. Dat alles was vorige week woensdag dus precies 50 jaar geleden. 

Zowel Arie als Jeany weten nog dat het 50 jaar geleden een prachtig zonnige dag was en dat zij eigenlijk in al die jaren hun trouwdag onder uitstekende weersomstandigheden konden vieren. Maar juist op deze speciale trouwdag valt de regen met bakken uit de hemel. Het echtpaar kreeg een zoon en twee dochters en inmiddels zijn er 9 kleinkinderen. Jeany heeft tot acht jaar geleden altijd in het onderwijs gezeten en nam daarvan afscheid op de Timotheusschool in Linschoten. Arie was veertig jaar werkzaam in een landbouw coöperatie waar hij inkoop en verkoop deed maar ook relatiebeheer.
In 1979 is het echtpaar in Linschoten komen wonen waar het nog steeds tot volle tevredenheid woont. Arie Kool is een sportieve man die vele malen de Elfstedentocht op de Weissensee heeft gereden en is ook nog steeds actief bij de trimclub. Daarnaast zullen veel mensen hem kennen als lid van de Kerkenraad, maar ook voor zijn werk binnen de gemeente. In 1998 was hij lijsttrekker voor de RPF, later de Christen Unie. Hij zat vier jaar in de gemeenteraad van Montfoort en werd daar later opgevolgd door Ineke Langerak. “Het waren soms erg drukke tijden”, zegt Arie. Jeany bevestigt dat met een hoofdknik. Arie: “In die tijd waren er allerlei ontwikkelingen binnen de coöperatie en moest er werk verricht worden in Meppel. Daarvoor was ik veel van huis en als er in de week ook nog raadsvergaderingen waren, dan kwam ik terug naar Montfoort.” Inmiddels is al het werken achter de rug en heeft het echtpaar tijd voor andere dingen. Ze houden allebei van fietsen dus worden er de nodige tochtjes gemaakt. Burgemeester Petra van Hartskamp kwam het paar feliciteren en had voor de bruid een mooie bos bloemen meegenomen. Op haar vraag wat de sleutel van dit succesvolle huwelijk is antwoordde de bruid “Wij hebben dezelfde achtergrond en ik heb Arie altijd erg vrij gelaten.” Zaterdag werd hun gouden huwelijk feestelijk gevierd in Kameryck in Kamerik.

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14