De Breethaler uit Maasbree tijdens het Oktoberfest 2021.
De Breethaler uit Maasbree tijdens het Oktoberfest 2021. Foto: Paul van den Dungen

‘We mogen weer’ slogan Oktoberfest

5 okt, 09:00 Algemeen

MONTFOORT • ‘We mogen weer’ was zaterdagavond de meest gehoorde uitroep in zalencentrum St. Joseph tijdens het traditionele Oktoberfest van muziekvereniging Ons Genoegen.

Met het binnenhalen van maar liefst twaalf orkesten wist de Montfoortse muziekvereniging een goed georganiseerd Oktoberfest neer te zetten waar tal van liefhebbers zich elf uur lang konden laven aan uiteenlopende muzikale optredens. Begonnen werd met de Egerländer van De Vriendschap uit Woerden gevolgd door orkesten uit Montfoort, Woerden, Eindhoven, Liempde, Maasbree, Houten, Werkendam, en Roelofarendsveen. Het Oktoberfest werd ‘s avonds afgesloten met een spetterend optreden van Freunde Echo uit het Limburgse Overloon.
De inmiddels 101 jaar oude Koninklijke Muziekvereniging Ons Genoegen moest door corona noodgedwongen heel veel van haar geplande jubileumfestiviteiten afgelasten. Nu de coronateugels minder strak zijn aangetrokken ontstaan er ook mogelijkheden om nog wat feestelijkheden op touw te zetten. Zo is er aanstaande zaterdag in het weiland bij Boer Hans de finale van ‘Schijt je Rijk’. waarvoor inmiddels zo’n 2000 loten zijn verkocht. Het weiland wordt verdeeld in even zoveel vakken als verkochte loten. Ieder vak correspondeert met een willekeurig lotnummer. Het vak waarin de koe haar eerste uitwerpselen deponeert wint 200 euro en de omliggende vakken 35 of 15 euro.
Zaterdagavond 27 november is het Maestro Concert waarin drie bekende Montfoortse gastdirigenten strijden om de Gouden Baton. Toegang tot het St. Joseph is gratis. Kijk voor meer informatie op www.onsgenoegen-montfoort.nl.

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14