<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: Flickr)

Nationale Kinderzwerfboekdag ook in Polsbroek

  •   keer gelezen

POLSBROEK • Op woensdag 6 oktober is het de Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook KinderzwerfboekStation Dorp66 Polsbroek doet mee.


Zij roepen kinderen op om op 6 oktober gelezen kinderboeken te brengen én een boek te komen halen. ‘’Bij goed weer staan wij buiten met héél veel boeken. Regent dan ben je zoals altijd welkom in de hal bij de Buurtsuper.’’

De Kinderboekenweek start op 6 oktober. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Dorp66 Polsbroek kinderen op om op 6 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen.

Wat is een KinderzwerfboekStation?


Bij Dorp66 Polsbroek is een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten