<p>Vrijdagmiddag werd de deelauto Linschoten onthuld.</p>

Vrijdagmiddag werd de deelauto Linschoten onthuld.

(Foto: Paul van den Dungen)

Linschoten heeft eindelijk zijn deelauto

  •   keer gelezen

linschoten • Vrijdagmiddag vond aan de Laan van Overvliet de officiële onthulling plaats van de deelauto Linschoten. De Ondernemersvereniging Linschoten heeft hier lange tijd aan gewerkt, maar nu is het moment daar.


De elektrische deelauto is via een leasecontract geleverd door de firma Hans Jongerius in Woerden. Na een toespraak door Arie Belo, voorzitter van de OVL, werd de elektrische Renault Zoë onthuld en vanaf dat moment voor alle Linschoters beschikbaar. Dorpsbewoners kunnen de auto tegen een kleine vergoeding lenen. Er komt geen autosleutel aan te pas. Het reserveren, ontgrendelen en afsluiten en aansluiten op de laadpaal gaat met een app. Ook wethouder Ivo ten Hagen was bij de onthulling aanwezig.
Eric Jan Hagoort, secretaris van de ondernemersvereniging, is de initiatiefnemer. “In ons dorp is wel behoefte aan een deelauto. Even ergens op visite, naar ziekenhuis of familiebezoek. De mogelijkheden zijn talrijk. Je mag er alleen niet mee op vakantie.” Terwijl er een hapje en drankje werd gebruikt, werden al de eerste proefritjes met de auto gemaakt. Het is een automaat, dus even wennen, maar verder rijdt hij als een zonnetje, milieuvriendelijk, zuinig en geruisloos.

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten