Montfoort 21-09-2021 Inspectie van de brug over de Hollandsche IJssel door VolkerWessel
Montfoort 21-09-2021 Inspectie van de brug over de Hollandsche IJssel door VolkerWessel (Foto: Paul van den Dungen)

Inspectie Montfoortse IJsselbrug bleek stevige klus

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Een stevige klus was het. Bij de inspectie van de brug over de Hollandsche IJssel in Montfoort moest het mangat in het brugdek worden geopend. Voor het eerst sinds de jaren ‘80.


Het zijn de inspectiewerkzaamheden door VolkerWessels geweest in opdracht van Rijkswaterstaat aan de brug over de Hollandsche IJssel in de nacht van 21 op 22 september. 

Daarvoor moest het mangat, dat midden in het wegdek van de brug zit, met de nodige kracht worden geopend. Sinds begin jaren ‘80 van de vorige eeuw was de afsluiting daarvan niet meer open geweest. Ook verderop de brug moest een sluiting handmatig worden vrijgemaakt en ook dat kostte de nodige moeite. Voetgangers en fietsers mochten onder begeleiding van verkeersregelaars wel over de brug die verder voor het overige verkeer was afgesloten. Dat stond op de omliggende wegen ook aangegeven. Diverse bewoners uit de directe omgeving van de brug kwamen een kijkje nemen. Pas tegen het ochtendgloren werd de brug voor verdere inspectie helemaal opengedraaid en was verkeer helemaal niet meer mogelijk. De uitkomsten worden pas over enige tijd bekend.

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten