Vives ook in eerste thuiswedstrijd op stoom

Sport 348 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het was nagenoeg precies een jaar geleden dat Vives Heren 1 haar laatste thuiswedstrijd speelde in de IJsselhal. Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover. De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van trainer Gerard Koeman.

Toeval wil dat tegenstander WIK uit Groot-Ammers het team was dat Gerard de afgelopen twee seizoenen getraind had. Na deze minuut was het echter geen moment stil meer in de IJsselhal waar de tribunes afgeladen vol zaten.

Nadat de emotie en het verdriet van de minuut stilte was weggezakt kwam de locomotief van Vives op stoom halverwege de eerste set. Onder aanvoering van een sterk scorende Sjoerd Hoogendoorn werd de eerste set met 25-21 binnengehaald.

In de tweede set liet de thuisploeg zien over meer kwaliteit te beschikken. Jacco Hoogendoorn legde met zijn service dusdanig veel druk op dat de gasten van VC WIK niet tot scoren konden komen. Als de bal al over het net kwam, stond er een sterke verdediging en aanval aan de kant van de thuisploeg om het in de rally alsnog af te maken. Met 25-13 ging de tweede set overtuigend naar Vives.

In de twee sets die daarna volgden was het spelbeeld niet anders. De IJsselsteiners dicteerden het spel met goede services en blokkering waardoor WIK lastig tot scoren kon komen. Met 25-16 en 25-15 werd de derde en de vierde set gewonnen, waardoor de tweede 4-0 overwinning een feit is.

Na twee wedstrijden gaat Vives nu gezamenlijk met Gemini-Kangeroes aan de leiding in de Eerste Divisie B. Volgende week spelen de mannen wederom in de IJsselhal. Aanvangstijd is dan om 19.00 uur met als tegenstander Skunk HS 1, de huidige nummer 6 van de ranglijst.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46