Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Polsbroekse buren schuiven aan

27 sep, 09:31 Algemeen

POLSBROEK • Zo’n honderd Polsbroekse buren schoven zaterdag aan om tijdens Burendag te genieten van elkaars kookkunsten. Op een sfeervol kerkplein waren speciaal voor deze avond lange tafels neergezet.

Alle bezoekers brachten een lekker en zelfgemaakt gerecht mee. Qua omvang voldoende voor het aantal gezinsleden waarmee zij kwamen. De gerechten werden ingeleverd bij het buffet, zodat buren konden genieten van elkaars kookkunsten. Dorpsvereniging Polsbroek verzorgd naast het servies, bestek en lekkere drankjes voor het dessert.
Dit alles onder genot van misschien wel de mooiste septemberavond van dit jaar: windstil en zonnig. Uiteraard was er ook vermaak voor de kinderen en was er dus voldoende tijd om lekker te buurten.
Peter Jan de Jong, voorzitter van Dorpsvereniging Polsbroek, noemt het een zeer geslaagd evenement. “Burendag is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samenkomen. Dit jaar is de behoefte aan samen zijn met elkaar nog groter dan voorheen. De buurt wordt echt gezelliger als je elkaar kent. Zo maken we samen buurten leuker, socialer en veiliger. Het is ook fijn om te zien dat vrijwilligers graag helpen met de organisatie.”
Burendag is mede een initiatief van koffiefabrikant Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Zij steunden de organisatie in Polsbroek met een financiële bijdrage. Net als het aan het kerkplein gevestigde Wijnhuis Kastelein.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14