<p>Adrie en Bernhard met - in klederdracht - leden van de Vereniging Oud Linschoten.</p>

Adrie en Bernhard met - in klederdracht - leden van de Vereniging Oud Linschoten.

(Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

Miljoen DE-punten voor goede doelen

  •   keer gelezen

LINSCHOTEN / MONTFOORT • Om de coronatijd door te komen bedacht Adrie Steenbergen-van der Wind een DE-puntenactie voor goede doelen. Het werd een daverend succes.


Via apps, facebook, Radio Stad Montfoort en de ‘Servicelijn’, een programma van Radio M-Utrecht, werden luisteraars opgeroepen om spaarpunten in te leveren. Enkele weken later meldde RTV-Utrecht zich bij de geboren en getogen Linschotense, inmiddels woonachtig in Montfoort, en haar man Bernard om tv-opnames te maken. Meermalen werd haar verzoek op de televisie uitgezonden. Het resultaat was overweldigend. Vanuit heel Nederland werden postzakken vol met DE-spaarpunten, meer dan een miljoen, spontaan aan de initiatiefneemster toevertrouwd.
Met de ingeleverde punten kon heel wat wensen vervuld worden. Zo werden koffiezetapparaten, waterkokers, isoleerkannen en serviesgoed door het echtpaar afgehaald bij het Blokker DE-punt om ze persoonlijk af te leveren op de plaats van bestemming. Ook de Vereniging Oud Linschoten (VOL) was blij met de nieuwe koffiepot voor haar dependance De Ballensnoeperij. De oude, minimaal derdehands pot had het begeven. Vrijwilligster Ascelien nam contact op met Adrie en ook haar wens werd ingewilligd.
Inmiddels heeft het echtpaar al ruim negentig goede doelen geholpen, waaronder het Zonnehuis, een blindeninstituut, het Hospice, het Longcentrum Hilversum en het logeerhuis Brediushuis in Woerden. Koffiezetapparaten, waterkokers, isoleerkannen zijn slechts een kleine greep uit alle afgeleverde DE-gebruiksvoorwerpen. Vereniging Oud-Linschoten was het 94ste goede doel dat is gesteund.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten