IJFC na nederlaag uitgeschakeld voor de beker

Sport 514 keer gelezen

IJSSELSTEIN • IJFC heeft in een matige bekerwedstrijd met 0-2 verloren van Vitesse ‘22 uit Castricum en is daardoor uitgeschakeld voor de volgende ronde in het bekertoernooi.

Vorige week speelde IJFC nog een uitstekende wedstrijd tegen Montfoort SV’19, maar tegen Vitesse’22 was het niveau beduidend minder. Weliswaar Natuurlijk ontbraken er acht potentiële basisspelers, maar er stond nog steeds een uitstekend elftal op het veld, want IJFC heeft een brede selectie. Positief was de comeback van Matthijs van Rooijen, die na drie en een half jaar blessureleed weer terugkeerde in het eerste en hij liet zien dat hij het voetbal niet verleerd is. Ook was er weer debuut. Deze keer van Daniel Kayee, afkomstig van Geinoord. Op de bank zaten twee jeugdspelers: Bram Jongsma ( net overgekomen van JO 19-1) en Ramon Tolhoek ( speelt nog in JO 19-1). Zij kwamen deze week nog niet aan spelen toe, maar dat zal aanstaande dinsdag tegen Edo Utrecht zeker gaan gebeuren.
IJFC was de eerste helft zeker sterker dan de opponent uit Castricum. IJFC had meer balbezit en creëerde, zeker in het eerste half uur meer kansen.
De eerste grote kans was in de eerste minuut. Youri de Kruijf ontving de bal uit een half afgeslagen ingooi en kwam oog in oog te staan met de keeper van Vitesse’22. Youri schoot de bal strak ik de korte hoek, maar via de binnenkant van de paal kwam de bal weer terug. Pech voor IJFC.
IJFC behield het initiatief en dat resulteerde in een paar redelijke kansen. Eerst was het Hicham Chaoutani die, uit een dieptebal van Jeffrey Stigter, zijn schot gered zag worden door de keeper, een goede pass van Sven van Lierop bereikte Youri de Kruif, die de bal nog met zijn punt kan intikken, redding keeper. Vitesse’22 nam het initiatief iets over en dat resulteerde in een schot net over het doel van Mike Maaswinkel. In de 34e minuut een prachtige actie van Hicham Chatouani, hij dribbelde voorbij twee tegenstanders en gaf een voorzet op de inlopende Daniel Kayee, Daniel kon net goed bij de bal.
Net als vorige week, zat het venijn in de staart van de eerste helft. Een niet gevaarlijk uitziende voorzet, werd terug gekopt voor het doel en een speler van Vitesse kon de bal zo in het doel lopen met zijn hoofd 0-1. Rust
De tweede helft was qua kansen minder dan de eerste helft. In de 56e minuut ging Traves Wright goed langs zijn tegenstander, zijn strakke voorzet kon net niet ingetikt worden door Youri de Kruijf. Hij kwam een teenlengte tekort. Tien minuten later ging Bradley Wright goed door op rechts. Zijn schot ging richting de kruising, maar de uitstekende keeper redde met één vuist. IJFC probeerde de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet meer. In de 95e minuut scoorde Vitesse’22 nog een keer en konden zij met een 0-2 overwinning het honderd jarig bestaan vieren. Een minuut later floot de prima leidende Martin Wateler voor het einde van de wedstrijd.

Dinsdag 14 september speelt IJFC om 20.30 uur thuis tegen Edo U en zaterdag 18 september thuis tegen Bloemendaal voor de beker om 14.30 uur. Dan moet IJFC gereed zijn voor de competitie. Zaterdag 25 mei speelt IJFC de altijd lastige uitwedstrijd bij CDW in Wijk bij Duurstede.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws gisteren
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46