Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Vaccinatiegraad in regio vrijwel op landelijk gemiddelde

Algemeen 534 keer gelezen

IJSSELSTEIN / MONTFOORT / LOPIK • De vaccinatiegraad in de regio IJsselstein, Montfoort en Lopik zit vrijwel op het landelijk gemiddelde, zo blijkt uit recente cijfers die het RIVM. De gemeente Lopik lijkt wel iets achter te blijven.

Naar schatting van het RIVM heeft landelijk 85,4% van alle volwassenen, 18 jaar en ouder, een eerste vaccinatie ontvangen en is 77,1% volledig gevaccineerd. Van iedereen boven de 12 jaar heeft 83,1% een eerste vaccinatie ontvangen en is 74,3% volledig gevaccineerd.

In IJsselstein heeft 85 procent van de volwassenen één prik gehad en 74 procent is volledig gevaccineerd. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 83 procent voor één prik en 72 procent op twee prikken. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in IJsselstein 61 procent deels gevaccineerd en 48 procent volledig. 

In Montfoort heeft 85 procent van de volwassenen één prik gehad en 73 procent is volledig gevaccineerd. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 83 procent voor één prik en 71 procent op twee prikken. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Montfoort 62 procent deels gevaccineerd en 49 procent volledig. 

In Lopik heeft 82 procent van de volwassenen één prik gehad en 70 procent is volledig gevaccineerd. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 80 procent voor één prik en 67 procent op twee prikken. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Lopik 55 procent deels gevaccineerd en 42 procent volledig. 

In Woerden heeft 86 procent van de volwassenen één prik gehad en 75 procent is volledig gevaccineerd. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 84 procent voor één prik en 72 procent op twee prikken. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Woerden 63 procent deels gevaccineerd en 48 procent volledig. 

In Nieuwegein heeft 83 procent van de volwassenen één prik gehad en 74 procent is volledig gevaccineerd. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 81 procent voor één prik en 71 procent op twee prikken. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Nieuwegein 54 procent deels gevaccineerd en 41 procent volledig. 

Ten zuiden van de Lek liggen de percentages beduidend lager.

Zoek je eigen gemeente op het kaartje van de NOS

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws gisteren
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws gisteren
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25