Foto: Gemeente IJsselstein

Alsnog bedankjes voor heldhaftig optreden Walid, Adam en Othman

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Burgemeester, politie en het Jongerenwerk van Pulse hebben Walid, Adam en Othman bedankt voor hun heldhaftig optreden. Zij konden met hun daadkracht voorkomen dat een bewoonster in IJsselveld-Oost een wanhoopsdaad zou begaan. 


Zij kregen van de burgemeester een mooie lederen voetbal voor in het Cruijffcourt. De politie overhandigde de jongens een bidon om na een partijtje voetbal de dorst te lessen.

De jongens zagen dat een mevrouw uit het raam van haar flatwoning wilde springen. Ze gingen onmiddellijk onder het raam staan om haar bij een eventuele sprong op te vangen. Ze klommen na komst van de politie onopgemerkt via de balkons aan de achterzijde naar boven om zo de woning binnen te gaan.  Via een open balkondeur konden de jongens de woning binnengaan en de vrouw overreden om op de bank plaats te nemen. De hulpdiensten hebben de opvang en verzorging van de vrouw van de jongens vervolgens overgenomen.

Burgemeester Patrick van Domburg: “Ik ben trots op deze jongens. Zij twijfelde niet en boden direct hulp in een noodsituatie. Hierdoor is veel erger voorkomen. En natuurlijk wil ik, de politie en de jongerenwerker van Pulse de jongens hiervoor bedanken. Het Cruijffcourt is voor de jongens een ontmoetingsplek om samen een balletje te trappen. Ik denk dus dat deze mooie leren voetbal een toepasselijk cadeau is.“

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten