Foto: 123RF.com

Extreme verkeershinder verwacht door onderhoud A12

  •   keer gelezen

REGIO • Rijkswaterstaat verwacht van 27 september tot 7 oktober zeer ernstige verkeershinder op de A12 Utrecht richting Den Haag tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk. Vanwege groot onderhoud wordt dit traject van de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug negen dagen rijbaan-breed afgesloten.


Het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk wordt over een lengte van 4,5 kilometer vervangen door geluidsreducerend asfalt. Daarnaast vinden er tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden diverse onderhoudswerkzaamheden plaats. Doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met grootschalige omleidingen via andere snelwegen en extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten. Rijkswaterstaat adviseert om zoveel mogelijk thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer. 

Tijdens de werkzaamheden is de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug volledig afgesloten voor al het verkeer. Ook zijn de verbindingswegen en op- en afritten op dit traject afgesloten. Met een volledige afsluiting van meerdere dagen achter elkaar verwacht Rijkswaterstaat relatief meer werk verzetten, de hinder voor de weggebruiker te verkorten en de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerker beter te garanderen.

De werkzaamheden stonden aanvankelijk op de planning voor de zomerperiode om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Om verschillende redenen, waaronder ingrijpende werkzaamheden aan het provinciale wegennet bij Montfoort en Oudewater, heeft Rijkswaterstaat de werkzaamheden moeten verplaatsen. Vanwege de slechte technische staat van de A12 kan het onderhoud niet verder opgeschoven worden.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten