<p>Hoera voor Buurtsuper Dorp66. &lsquo;Voor de buurt, door de buurt&rsquo;.</p>

Hoera voor Buurtsuper Dorp66. ‘Voor de buurt, door de buurt’.

(Foto: Aangeleverd)

Buurtsuper Dorp66 een blijvertje

  •   keer gelezen

POLSBROEK • De Buurtsuper Dorp66 in Polsbroek bestaat vijf jaar. Zestig vrijwilligers, die een of twee dagdelen per week beschikbaar zijn voor hand- en spandiensten voor dit mooie initiatief, runnen de supermarkt.


Afgelopen zaterdag liet het bestuur van de coöperatie Dorp66 zijn waardering richting de vrijwilligers blijken door hen feestelijk te ontvangen in de gezellige ontvangstruimte, die gevestigd is in het pand, waarvan de buurtsuper deel uitmaakt onder het motto ‘Voor de buurt, door de buurt’. ‘’Het is best bijzonder dat de winkel na vijf jaar nog bestaat”, vertelt secretaris Kees de Bruin. ‘’Het enthousiasme bleef na een jaar en het aantal vrijwilligers groeide.’’ De buurtsuper werkt samen met Plus Rechtuyt in Schoonhoven. ‘’Het assortiment dat wij hierdoor kunnen aanbieden blijft op het zelfde prijsniveau, omdat we gebruik maken van onbetaalde krachten. We verkopen ook lokale producten uit de streek, zoals kaas, vlees en alleen in deze maand de heerlijke Polsbroekse jutteperen. Onlangs hebben we geïnvesteerd in koel- en vriesvakken. De buurtsuper is echt een blijvertje.”

Voorzitter Gerrie Cluistra sprak de vrijwilligers kort toe en bood hen als dank een bolchrysant aan en een schort. Dat laatste presentje staat vast symbool voor nog vijf jaar ‘handen uit de mouwen steken’. Burgemeester Laurens de Graaf van de gemeente Lopik, die verbindingen tot stand laten komen tussen inwoners, ondernemers en initiatiefnemers uit de negen kernen hoog in het vaandel heeft staan, was vol lof over het functioneren van de buurtsuper.

Vrijwilligster Berthilde Oskam hoopt nog jarenlang een bijdrage te leveren. Ze helpt de klanten in de winkel; vult de voorraad aan en maakt de bestellingen gereed. ‘’Het is ontzettend leuk en dankbaar werk”, vertelt zij tijdens het inschenken van de koffie.

Wim Kroone

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten