Foto: Gerard van Buuren

Nachtwerk aan trambaan in IJsselstein en Nieuwegein

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN/ NIEUWEGEIN • De komende twee weken voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de bovenleiding van de trambaan in zowel IJsselstein als Nieuwegein-Zuid. 


Dit zijn afrondende werkzaamheden die voortkomen uit de ingrijpende vernieuwing van de regionale tramlijn. Het werk wordt grotendeels in de nacht uitgevoerd omdat het openbaar vervoer er dan geen hinder van ondervindt. Alleen de werkzaamheden aan de bovenleiding tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en de eindhalte IJsselstein-Zuid beginnen al in de avonduren. Op dit gedeelte van het tracé rijden tijdelijk al geen trams vanwege de snerpende, veel overlast veroorzakende bijgeluiden in de bochten. In plaats daarvan zijn vervangende bussen ingezet.

De werktijden op dit gedeelte van de trambaan vinden plaats tussen maandag 16 en dinsdag 24 augustus tussen 22.00 uur in de avond en 4.45 uur ’s ochtends.

Voor dit werk worden hoogwerkers ingezet die langzaam over het spoor rijden. De provincie verwacht slechts beperkte overlast voor omwonenden. Alle woningen en bedrijven in de directe omgeving van de trambaan blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor het verkeer.

Ook in Nieuwegein vinden aansluitend afrondende werkzaamheden plaats aan de bovenleiding van de trambaan. Hier wordt ‘s nachts gewerkt tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en Nieuwegein-Zuid in de periode tussen woensdag 25 en zondag 29 augustus. De werktijden op dit deel van de tramlijn zijn tussen  01.45 en 04.45 uur.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten