Foto:

Stadsorganist geeft gratis concert

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • In de Oude Nicolaaskerk aan het Kronenburgplantsoen 2 bespeelt IJsselsteins stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier op zaterdag 14 augustus vanaf 14.30 uur het Van Vulpenorgel. 


Op het programma staan composities van: Johann Sebastian Bach, Charles-Marie Widor, Jehan Alain, François Couperin, Alexandre Guilmant en een improvisatie van de organist zelf. Toegang tot het concert is vrij. Er is een collecte. Kijk voor meer informatie en de volledige concertagenda op de website: www.vanvulpenorgel-ijsselstein.nl.

Gerrit Christiaan de Gier (1962) studeerde aan het Utrechts Conservatorium en behaalde de diploma’s docerend musicus en uitvoerend musicus ‘met onderscheiding’ in 1987. Hij slaagde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek voor het examen kerkmuziek met vermelding van een grote mate van creativiteit voor improvisatie. Hij volgde vervolgens bij (inter)nationale organisten cursussen en lessen en won diverse prijzen. 

De Gier heeft een breed repertoire en verleende medewerking aan tal van radio-uitzendingen en speciale projecten. Hij concerteerde in binnen- en buitenland. Kenmerkend voor zijn concerten is de thematische programmering. Kijk ook op: www.gerritchristiaandegier.nl.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten