<p>Je kunt natuurlijk ook zelf vissen tijdens het vis-evenement.</p>

Je kunt natuurlijk ook zelf vissen tijdens het vis-evenement.

(Foto: Sander Boer)

VISkaravaan in aantocht

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Voor kinderen tot 14 jaar die gek zijn van sportvissen, of daarvoor gewoon belangstelling hebben, komt woensdag 18 augustus de ZomerVISkaravaan naar IJsselstein.


Sportvisserij Nederland organiseert het rondreizende vis-event samen met Hengelsportvereniging De Vaart-Poscar bij het viswater langs de Hoge Biezen en Podiumweg. De activiteiten zijn niet tijdsgebonden, dus jonge vissportvissers kunnen tussen 09.30 en 14.30 uur inlopen wanneer zij maar willen. De organisatie zorgt voor hengel, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Een lunchpakket moet iedereen wel zelf meenemen. 

De Nieuwegeinse hengelsportvereniging De Vaart-Poscar telt zo’n 2000 leden en is ook steeds vaker actief in IJsselstein.

Kinderen kunnen tijdens het evenement hun eigen vistuigje leren maken, vechten met de grootste vissen op de drilsimulator en alles leren over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren. Onder begeleiding van professionals kunnen kinderen ook zélf vissen. Alle kinderen gaan na afloop naar huis met een goodiebag en maken kans op een gratis hengel. Voor inschrijven en meer informatie:

www.stekkie.nl

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten