Het bestuur van de Haringparty met alle afgevaardigden van de stichtingen die een cheque in ontvangst mochten nemen.
Het bestuur van de Haringparty met alle afgevaardigden van de stichtingen die een cheque in ontvangst mochten nemen.

Haringparty geeft gul aan goede doelen

Algemeen 143 keer gelezen

Montfoort/Oudewater - Een aantal goede doelen hebben geld gekregen van regionale ondernemers. De ondernemers netwerken jaarlijks onder andere tijdens de Haringparty Lopikerwaard, die alweer zeven jaar bestaat.

Tijdens de Haringparty ontmoeten de inmiddels 300 aangesloten ondernemers elkaar onder het genot van een hapje en drankje en natuurlijk een Hollandse haring. Tijdens zo’n jaarlijkse bijeenkomst is er altijd een veiling van een aantal leuke uitjes en wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd waardoor geld bijeengebracht wordt voor een goed doel. Dit jaar is het goede doel: ’Mensen met een verstandelijke beperking.’

Er werd dit jaar maar liefst 11.000 euro bijeen gebracht. De opbrengst wordt gelijkwaardig per gemeente (Lopik, IJsselstein, Montfoort en Oudewater) verdeeld aan maatschappelijke projecten die zich richten op deze doelgroep. Donderdag werden de verschillende organisaties en stichtingen uitgenodigd om in de Dijketelg in Papekop hun cheque in ontvangst te nemen.

Cees Loef en Rob Louwer overhandigden namens het bestuur van de Haringparty aan Stichting Handjehelpen allereerst 3000 euro. Omdat deze stichting zich inzet in alle vier de gemeentes  kregen ze voor elke gemeente een bedrag van 750 euro. Als tweede kreeg Speeltuin Kloosterplantsoen in IJsselstein een bedrag van 1000 euro. Deze speeltuin is speciaal toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking. In de gemeente Montfoort werden zowel Stichting Sesam, woonproject in-oprichting Mon Fort en een speciale dagbesteding voor mensen met een beperking (ook in oprichting) verrast met 1000 euro. Het bedrag was zeer welkom, aldus de voorzitter van de stichting.

In Oudewater wordt er momenteel hard gebouwd aan woon-zorgcombinatie Stichting de Parel van Oudewater. Zij mochten ook een bedrag in ontvangst nemen van 1000 euro. Als laatste kreeg Stichting Onderling Sterk uit Oudewater ook een cheque van 1000 euro overhandigd.

Iedereen was blij verrast met zo’n mooi bedrag en had direct concrete plannen om het geld aan te besteden. Voorzitter Berry van den IJssel van de HaringParty: ”We brengen het als regio bij elkaar en willen het ook in de regio uitgeven aan lokale doelen.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10