Geen goede dag voor IJFC Vrouwen 1

Algemeen 154 keer gelezen

Ook deze week gelijk gespeeld nu tegen DSS uit Haarlem. Maar dit voelde anders dan de week ervoor tegen Rijnvogels. Nu de hele wedstrijd geen doelpunten maar slechts gemiste kansen voor de IJFC vrouwen.

Niet scherp genoeg, te weinig gefocust, welke benamingen er ook gezocht worden het verandert niets aan het tegenvallende resultaat.

IJFC begon wel redelijk, was qua veldspel de bovenliggende partij en iedereen kreeg vertrouwen in een gunstige afloop gezien het spel de eerste fase. Toch was het DSS die de eerste echte kans kreeg.
IJFC had moeite met detwee snelle buitenspeelsters van DSS. Die zorgden af en te voor mogelijkheden maar ook de aangespeelde DSS-speelsters konden niet scoren.

Voor rust had IJFC wel moeten scoren. Meerdere kansen om op voorsprong te komen met als uitspringer die voor Lois Spliet toen zij alleen voor de keepster kwam maar te zwak inschoot.

Na rust nog alle tijd om het verschil te maken. Maar weer was het DSS die de eerste grote kans kreeg. Uit een corner moest Tamara Kamps tot 2 keer toe redding brengen. Daarna weer IJFC met meerdere kansen maar geen succes.

Hoe meer de tijd verstreek hoe minder vertrouwen het team uitstraalde. Te lang de bal rondspelen zonder dat iemand een poging durfde te wagen of iemand zich verslikte in een tegenstander en de bal verspeelde. Het werd er niet beter op qua schouwspel, ondanks dat het spel niet heel slecht was en het tempo redelijk hoog. Zowel supporters als speelsters leken er steeds minder in te gaan geloven.
Vijf minuten voor tijd dan toch nog een heel spannend moment. Wederom Lois die na een mooie aanval in een één op één situatie kwam maar ook nu tegen de uitkomende keepster aanschoot.

Voelde vorige wedstrijd nog als een punt gewonnen deze week was het meer als 2 punten verspeeld. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten.

Komende zaterdag is er bekerronde maar de eerste wedstrijd in de knock-out fase Delta Sports VR1 – IJFC VR1 is verzet naar woensdag 26 oktober 20.15 uur. Vrouwen 2 spelen wel zaterdag 22 oktober voor de beker tegen en bij Hercules VR1 om 10.00 uur.

Voor de competitie komt zaterdag 29 oktober de koploper van dit moment op bezoek, VR1 van studentenvereniging Odysseus uit Utrecht.

Meer op de facebookpagina van de IJFC vrouwen

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 4 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 5 uur geleden
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 6 uur geleden
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 14 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 20 uur geleden
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13