De drie organisatoren van de pupquiz, die aanstaande vrijdag voor het eerst wordt gehouden. Foto: Janneke Severs-Hilgeman
De drie organisatoren van de pupquiz, die aanstaande vrijdag voor het eerst wordt gehouden. Foto: Janneke Severs-Hilgeman

Eerste pubquiz: bij succes volgen er meer

Algemeen 151 keer gelezen

Linschoten - Het is niet de eerste keer dat Stichting LiBel een activiteit voor het dorp Linschoten organiseert en zeker ook niet de laatste. Om het dorp leuker te maken wordt op vrijdag 21 oktober in het plaatselijke Koffiehuis het Wapen van Linschoten en Snelrewaard de allereerste Linschotense Pubquiz gehouden.

Stichting Linschotens Belang (LiBel) is officieus al omstreeks 30 jaar in het dorp actief met de organisatie van bijzondere activiteiten. Eén daarvan is de plaatselijke Sinterklaasintocht die dit jaar in Linschoten op 19 november wordt gehouden.”Het geeft elk jaar weer heel veel voldoening maar aan voorbereiding slurpt het vrije tijd” vinden Eric Jan Hagoort, Ingrid Kautz en Frans van Petegem, leden en vrijwilligers van LiBel.

Triviant

Voor de Pubquiz worden teams van tenminste vijf personen gevraagd. Die teams kunnen worden samengesteld uit verenigingsleden maar ook uit familie, buren, vrienden of kennissen.

“Wat we gaan doen lijkt wat op het spel Triviant maar dan anders”, leggen de organisatoren uit. “Het is een vraagspel met afwisselende vragen over bijvoorbeeld sport, aardrijkskunde, geschiedenis, muziek en actualiteiten maar ook andere algemene vragen. Het zijn vragen over een breed vlak. Ook beeld en geluid worden gebruikt. Er worden zeven rondes gespeeld van 15 vragen.”

Saamhorigheid

“Natuurlijk is er en wedstrijdelement, maar het zal vooral gaan om de gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel”, vervolgen zij. “Bij voldoende animo zal er een half jaar lang elk maand een Pubquiz georganiseerd gaan worden. Mogelijk komt er uiteindelijk een all-over winnaar, maar dat is afhankelijk van het enthousiasme van de Linschotenaren.”

De toegang bedraagt 2,50 euro. Inschrijven uitsluitend via info@stichtinglibel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20