Elf pubers – alleen meiden – durfden het aan om voor een paar uurtjes en een maaltijd voor het eerst contact met elkaar te leggen. Foto: Stella de Bie
Elf pubers – alleen meiden – durfden het aan om voor een paar uurtjes en een maaltijd voor het eerst contact met elkaar te leggen. Foto: Stella de Bie

IJsselsteinse puberruil: al is het voor een paar uurtjes

Algemeen 49 keer gelezen

Acht gezinnen en elf kinderen deden mee aan ‘Puberruil’. Ze gingen niet een week logeren, maar een paar uurtjes bij elkaar op visite en bij elkaar eten. Het doel: onbekende leeftijdsgenoten uit een andere wijk leren kennen.

IJsselstein - Jongerenwerker Stella de Bie liep al langer met het idee rond. “Kinderen in verschillende wijken leven toch in verschillende werelden. Ze hebben vriendschappen in de buurt of kennen elkaar van school. Kennismaken met iemand uit een andere wijk is spannend, daarom hebben we het bezoek beperkt tot een paar uurtjes en een maaltijd.”
De kinderen die meededen zijn allemaal leerlingen uit groep 8 van de basisschool en kwamen uit IJsselveld-Oost, Achterveld, Zenderpark, Europakwartier en IJsselveld-West. “Het is gelijk ook een leuke opstap naar volgend jaar, als ze in de brugklas tussen veel onbekende kinderen terecht komen. Daar komen veel verschillende werelden bij elkaar. Dan is er nu vast een kleine brug geslagen.”
Dat de groep alleen uit meiden bestaat en er weinig culturen vertegenwoordigd zijn, kan Stella niet verklaren. “Jongens hebben zich gewoon niet opgegeven en het is jammer dat andere culturen ontbreken.”

Best eng

Maar ook ‘dicht bij huis’ vonden veel kinderen het best eng om de stap te zetten. “Maar na de eerste drempelvrees vonden ze het vooral leuk.”

Vrijdag maakten de kinderen samen een maaltijd voor alle ouders. Tijdens de gezamenlijke maaltijd werden de ervaringen uitgewisseld. Tess uit het Europakwartier ging op bezoek bij Noor in Zenderpark. “Ik kom weinig in Zenderpark. Het was leuk. Ik kreeg een rondleiding door het huis en het was leuk om te zien dat bij Noor anders werd gekookt.” Het tegenbezoek viel bij Noor net zo in de smaak. “We hebben samen gespeeld en ik voelde me meteen thuis. En nu weten we ook veel over elkaar. We gaan wel een beetje contact houden.”
Isis, Eva en Britt herkennen de ervaringen. “We hebben gekletst en kregen de slappe lach. En een huis naast de kerk is wel heel anders dan de meeste huizen. We willen best nog eens ruilen, want we hebben ook heerlijk pannenkoeken gegeten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13