Het echtpaar Van Soest keek met hun kinderen en burgemeester Van Domburg terug op gouden huwelijksjaren. Foto: Lysette Verwegen
Het echtpaar Van Soest keek met hun kinderen en burgemeester Van Domburg terug op gouden huwelijksjaren. Foto: Lysette Verwegen (Foto: )

Gouden huwelijk begon met een ondeugd

  •   keer gelezen

IJsselstein - Burgemeester Van Domburg ging zaterdag met bloemen en felicitaties namens de gemeente op bezoek bij het gouden paar Van Soest. En daar kwamen ook de verhalen los over 50 jaar huwelijk, verteld door de kinderen en het paar.Hoe het begon op een zondagmiddag in Amersfoort, ruim 52 jaar geleden. “Tijdens een dansmiddag, waar ik met mijn broer heen ging”, vertelt bruidegom Rob. “We zagen twee leuke dames zitten en spraken af wie met wie contact zou zoeken. Ik met ‘die kleine’.”
En dat bleek een goede keus. “Een week later kwam hij bij ons thuis”, vult bruid Betty aan. “Stoer op zijn Vespa. Maar hij mocht niet binnenkomen”, lacht ze. Twee jaar verkering volgde, met de verplichte diensttijd. Maar daar had haar toekomstige echtgenoot iets op gevonden: “Ik volgde een speciale opleiding, waardoor ik tijdens de dienst elke dag ‘naar huis’ kon en Betty in Laren regelmatig kon zien.”
Het was een van de ondeugden. “De eerste vakantie gingen we – zonder dat onze ouders het wisten – op de scooter naar Frankrijk. We ontstaken op de eerste avond de barbecue met spiritus, waarna de tent afbrandde en de vakantie vroegtijdig eindigde. Toen hadden we wat uit te leggen.

Gelukkig kwam alles goed voor de Rijkstaxateur. Het paar vierde zaterdag hun gouden feest, met hun drie kinderen met partners en vier kleinkinderen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten