Wilt u weten of u overstroomt?

  •   keer gelezen

Kom naar het Dijkhuis in Jaarsveld tijdens de Week van Ons Water. 


Er wordt in Nederland hard gewerkt om bewoners te beschermen en wateroverlast te beperken. De bewoners zelf moeten wel rekening houden met calamiteiten en weten wat te doen als ons water stijgt.

In de Week van Ons Water worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd waarin dijkbescherming en wateroverlast centraal staan. Zo ook bij het  historische Dijkhuis in Jaarsveld.

Hier kunt u op de speciale website “Overstoom ik?”  nagaan hoe hoog het water in uw omgeving zou komen bij een overstroming en met een spel leert u meer over de voorbereidingen die u dan moet treffen.

Verder kunt u een kijkje nemen  achter de schermen van het vroegere en huidige dijkleger en maakt u kennis met de eeuwenlange strijd tegen het water. In het Dijkhuis ziet u waar het bestuur van het waterschap de beslissingen over het water en de dijken nam. Geschikt voor alle leeftijden. 

Zaterdag 15 oktober 2016 van 12:00 tot 16:00 uur. Zondag 16 oktober 2016 van 14:00 tot 16:00 uur. Alle leeftijden. Aanmelden via dijkhuis@kunstencultuurlopik.nl

Adres: Lekdijk Oost 12, ingang aan de S.L. van Alterenlaan, 3413 MS Jaarsveld. Start bij de “Zwarte Schuur” achter het Dijkhuis. 

Voor meer informatie en andere activiteiten in de buurt kijk op www.weekvanonswater.nl
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten