De heer en mevrouw Van Mourik (zittend) worden  ontvangen als duizendste lid van de HVIJ. Foto: Lysette Verwegen
 De heer en mevrouw Van Mourik (zittend) worden ontvangen als duizendste lid van de HVIJ. Foto: Lysette Verwegen (Foto: )

Huurdersvereniging verwelkomt 1000e lid

  •   keer gelezen

IJsselstein - Met de inschrijving van het echtpaar Van Mourik heeft de Huurdersvereniging IJsselstein (HVIJ) duizend leden. “We groeien gestaag door”, vertelt HVIJ-secretaris Walter van Zevenbergen. “We hebben nog 2.700 leden te winnen om alle huurders van Provides te vertegenwoordigen.”
De nieuwste leden werden verwelkomd met taart, bloemen en een cadeaubon. En een jaar gratis lidmaatschap. “Al zijn dat de kosten niet: 50 cent per maand, die bij de huur wordt ingehouden.”
In ruil voor het lidmaatschap krijgen de leden een pas die bij verschillende ondernemers korting op de aankopen oplevert. Maar vooral: “Vertegenwoordiging bij beslissingen die woningcorporatie Provides over de huurwoningen neemt, zoals de jaarlijkse huurverhoging , huurbeleid en andere belangen van de huurders.” Het bestuur van de HVIJ praat ook een aantal malen per jaar mee over de regelgeving en de prestaties van Provides. “En we zijn betrokken bij overleg van Provides met de gemeente, bijvoorbeeld over de hoeveelheid te bouwen woningen voor doelgroepen zoals jongeren en ouderen. Daarnaast zijn we vraagbaak voor onze leden.”
De HVIJ is geen verlengstuk van Provides. “Wij staan uitsluitend voor het belang van de huurders. En daar kunnen we nog leden en een aanvulling op het bestuur bij gebruiken.”


www.hvijsselstein.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten