IJsselsteins raadslid ChristenUnie op de kandidatenlijst Tweede Kamer

  •   keer gelezen

Els Kooij uit IJsselstein, gemeenteraadslid in IJsselstein, staat op plek 41 van de conceptkandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017.


Kooij: “Het landelijke verhaal van de ChristenUnie doet er toe voor IJsselstein. Het verkiezingsprogramma is hoopvol en realistisch. Verhalen van hoop bieden houvast in deze tijd waarin mensen vaak bang zijn voor de toekomst. Ook ChristenUnie IJsselstein zet zich in voor een hoopvolle toekomst. We willen dat iedereen meetelt. We zoeken daarom naar nieuwe oplossingen voor mensen die langdurig geen werk vinden: bijvoorbeeld niet meer altijd verplicht solliciteren. Of we willen met scholen aan de slag om jongeren te helpen die lijden onder digitaal pestgedrag. En we zetten ons in voor de toekomst van onze kinderen, bijvoorbeeld door het steunen van het plan om de MFA Duitslandstraat energieneutraal te bouwen.”

De ChristenUnie presenteerde de volledige kandidatenlijst op 18 oktober. Volgens partijvoorzitter Piet Adema is de conceptkandidatenlijst een goede afspiegeling van de ChristenUnie-achterban. “Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van deze kandidaten en dankbaar dat zij zich vanuit hun geloof willen inzetten voor onze partij, de regio waar ze vandaan komen en ons land.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten