Afbeelding

Volop aandacht voor week van de Palliatieve Zorg

Algemeen 83 keer gelezen

Jaarlijks staat de eerste week van oktober in het teken van de palliatieve zorg, dit keer met als thema ‘kwaliteit van leven, als het leven pijn doet’. Mede dankzij de inzet van Proxima terminale zorg werd hier ook in Nieuwegein volop aandacht aan besteed. Hoogtepunt dit jaar was de onthulling van een kunstwerk in de hospice door burgemeester Backhuijs. Daarnaast werden er allerlei activiteiten georganiseerd voor het publiek, die goed werden bezocht. Proxima kan dus terugkijken op een geslaagde week.

Activiteiten voor een breed publiek
Gedurende de hele week was er in bibliotheek De Tweede Verdieping een tentoonstelling te zien over het werk van Proxima, samen met een speciaal ingerichte boekenstand, beiden rondom het thema ‘terminale zorg in woord en beeld’. Op 6 oktober vond hier aanvullend een taboedoorbrekende dialoog plaats over het vieren van het leven én de dood, die gezien de hoge opkomst erg succesvol was. Ook de aangrijpende film ‘Chronic’ die op 4 oktober in filmtheater Nieuwegein te zien was, maakte op de bezoekers veel indruk.

Zondag 2 oktober kon men samen met een natuurgids van het IVN een sponsorwandeling maken door het IJsselbos, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan Proxima. Door slecht weer viel deze helaas letterlijk in het water, maar niet getreurd: zondag 23 oktober a.s. krijgen geïnteresseerde wandelaars alsnog de kans de schitterende route voor Proxima te lopen. Aanmelden kan via www.proxima-terminalezorg.nl.

Hoogtepunt van de week was voor Proxima toch wel de eigen open dag op zaterdag 8 oktober. Ieder jaar stelt de hospice haar deuren open voor publiek, om meer bekendheid te geven aan haar werk en het toch lastige onderwerp van de naderende dood makkelijker bespreekbaar te maken. Geïnteresseerden krijgen een rondleiding en er is volop ruimte voor het stellen van vragen aan de medewerkers. Ook wie er over twijfelt om vrijwilliger te worden, krijgt een goed inzicht in het reilen en zeilen van de hospice. Dit jaar werd de open dag extra opgeluisterd door de onthulling van een schitterend kunstwerk door burgemeester Backhuijs. Het drieluik, gemaakt door Marjoke de Heer siert vanaf nu de binnentuin van de hospice als serene inspiratiebron voor haar bezoekers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50