Foto:

Bende met de buren

  •   keer gelezen


Burendag is een vreselijk leuk initiatief van Douwe Egberts en gemeenten in Nederland. Het bestaat al jaren en ik moet zeggen dat ik er tot vorig jaar nog nooit aan mee had gedaan. In 2015 kwam ik echter weer in IJsselstein wonen en vrij kort daarna werd de Burendag georganiseerd door onze Italiaanse enthousiaste buren. Ik zou eigenlijk niet gaan, tot ik hoorde van de karaokeset. Ik ben een ware karaokefreak, ik geef die microfoon niet meer af. We hebben een ontzettend leuke dag gehad toen, met spelletjes voor de kinderen, een barbecue en de geprezen karaokeset.Tot in de late uurtjes hebben we staan zingen; carnavalskrakers, popmuziek maar ook golden oldies (zoals de Dire Straits samen met de buurman, topteam waren we!)
Ook dit jaar werd er weer een burendag georganiseerd en ditmaal gaf ik me wel bijtijds op. Helaas geen karaoke, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door het lekkere weer, het goede eten en het geweldige gezelschap.
Het leuke aan burendag is dat je mensen spreekt die je anders niet of nauwelijks spreekt en die wel vlakbij je wonen. Het is een ideale manier om elkaar beter te leren kennen en als buurt hechter te worden. Je maakt na zo’n dag toch sneller een praatje en weet elkaar te vinden. Terwijl de kinderen de grootste lol hebben (in ons geval op het springkussen) staan de volwassenen onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te beppen.
Voor het netwerken is het ook handig, zo heb ik een afspraak gemaakt eens mee te gaan rallyrijden en ik leerde over een interessante tak van werk waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Uiteraard is het ideaal dat niemand de bob hoeft te zijn, je kunt naar huis kruipen indien nodig en de feestjes gaan dan ook altijd lang door.
Ik kan iedereen aanraden een burendag te organiseren of mee te doen met een burendag in uw buurt. Normaal is ons leven al gehaast genoeg en komen we net toe aan een vluchtig ‘goedemorgen’ naar de buren.
Na een Burendag voelt de band altijd wat hechter en dat is in mijn ogen zeer waardevol!

meritmaaktmee@gmail.com

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten