CDA Oudewater mot de nieuwe wethouders niet!

  •   keer gelezen

Hedenavond donderdag 13 oktober 2016 is weer een historische avond voor Oudewater geworden tijdens de raadsvergadering!


Met een traditionele gewoonte om de net nieuwe ver- en herkozen wethouders van harte welkom te heten is gebroken.

De woordvoerder van het CDA de heer de Bruin, brandde de te installeren wethouders van VVD/D66 en de Onafhankelijken met de grond toe af. Als dat geen goed begin is van een vruchtbare samenwerking. De huidige burgemeester, Pieter Verhoeve keek, luisterde en zweeg. Hij heeft de politieke raadsleden niet meer in de hand. Ieder gaat zijn eigen weg.

Het voltallige college van burgemeester en wethouders was dan wel weggestuurd, maar de zetel van burgemeester is heilig gebleken. Over zijn bemoeienis en inbreng over de sfeerbepalende actie, die leidde tot het wegsturen zoals verkoop De Klepper, zwembad debacle en samenwerkingsonderzoek Woerden werd niet gesproken. Ook al zal deze zeer groot geweest zijn. Soms kreeg hij zelfs het stemrecht van een wethouder in zijn schoot geworpen.

Oudewaterse burgers zullen door al deze ellende heen moeten kijken en de huidige bestuurders moeten in de komende 18 maanden bewijzen dat deze verandering ook een verbetering heeft teweeg gebracht.

Met 4 stemmen tegen en 8 stemmen voor, tot 2x toe, mogen de twee wethouders het gaan proberen, hun grote plannen tot werkelijkheid te doen geraken.

Aad van de Sande Hekendorp.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten