Foto: Menno Boon
Foto: Menno Boon (Foto: )

Benschopse loods blijft jaar lang verboden gebied

  •   keer gelezen

Benschop - Burgemeester Westerlaken-Loods van de gemeente Lopik heeft de sluiting gelast van een deel van een loods naast Dorp 120 in Benschop. In juli is daar een grote handelshoeveelheid harddrugs gevonden.


Bij de doorzoeking op 14 juli vond de politie een grote hoeveelheid harddrugs en ook wapens. De politie heeft vervolgens een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd over te gaan tot sluiting.

Het mogelijk overgaan tot sluiting van een pand als er een grote hoeveelheid harddrugs is aangetroffen, is vastgelegd in de Opiumwet. Met de sluiting van de loods wil de gemeente een signaal afgeven naar criminelen, direct omwonenden en de rest van de omgeving dat dit type activiteiten niet wordt getolereerd in de gemeente Lopik.

Het besluit tot sluiting houdt in dat het voor iedereen gedurende een periode van twaalf maanden verboden is de loods naast Dorp 120 in Benschop te betreden. De loods is verzegeld en op de loods is een openbare bekendmaking aangebracht over de sluiting. Overtreding van het verbod is strafbaar.

De sluiting duurt tot en met 12 oktober 2017.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten