Foto:

Feestelijke jubileumshow Marcello in theater Woerden

  •   keer gelezen

Na 20 jaar wordt het voor theaterkoor Marcello uit Montfoort tijd voor een spetterende jubileumshow in theater ‘Het Klooster’ in Woerden aan de Wilhelminaweg 77. Onder leiding van dirigent Loes Egbers, pianist Daan van der Hurk, percussionist Wouter van der Wildt en theaterregisseur Nienke Jansen wordt een unieke voorstelling gegeven. Deze jubileumvoorstelling is op zondag 13 november van 15.00 – 17.00 uur. Na afloop is er een ‘Meet and greet’ vanaf 17 uur, waarbij u de Marcellianen kunt ontmoeten.


Een stukje geschiedenis: theaterkoor Marcello werd in 1996 door een aantal enthousiaste jonge mensen opgericht, waaronder dirigent Michiel Rozendal. In 2004 won het koor, onder leiding van Bert van Straten, de 1e prijs van het korenfestival in de provincie Utrecht. In het juryrapport werd Marcello uitgedaagd om het begrip “theaterkoor” meer waar te maken. Vanaf dat moment is Marcello hier flink mee aan de slag gegaan.

Naast lokale optredens en optredens in de regio ging Marcello in 2012 “ internationaal.” Er was contact gelegd met het Franse koor “Croqu’notes” en met hen zijn een paar concerten gegeven in Noord-Frankrijk.

De vriendschap die daar werd gesloten bleek bestand tegen tijd en afstand. In 2014 kwam het Franse koor naar Montfoort en samen werd een uitverkocht concert gegeven bij Boer Hans in Montfoort

Theaterkoor Marcello heeft dit jaar meegedaan aan het korenfestival in Amersfoort en treedt op bij verschillende gelegenheden. Het koor brengt een “muzikale omlijsting” bij allerlei gelegenheden zoals proeverijen, personeelsborrels, doopvieringen, verjaardagen, jukebox en jubilea. Verder biedt Marcello een zangworkshop aan. Marcello treedt dit jaar voor het eerst op bij de Country en Christmas Fair in Haarzuilens op vrijdagavond 25 november.

Wat kunt u zoal verwachten bij het jubileumconcert? Wij zingen de musicalmedley Stepping out, Short People, The Rose, Gabriëla’s sang, Afrikaanse volksliederen en nog veel meer.

De entreeprijs in de voorverkoop is € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 16 jaar. Aan de deur kosten de kaarten € 12,50 en kinderen tot 16 jaar €7,50.

Kaarten kunt u bestellen via de website van theater Het Klooster in Woerden. Zie: www.theaterhetklooster.nl

Wees er snel bij, want er zijn al ruim 100 kaarten verkocht. Graag tot ziens op 13 november!

Meer informatie op onze website: www.theaterkoormarcello.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten