Scholieren en vrijwillige begeleiders bezig met het knotten van wilgen in de omgeving van IJsselstein. FOTO:  Landschap Erfgoed Utrecht
Scholieren en vrijwillige begeleiders bezig met het knotten van wilgen in de omgeving van IJsselstein. FOTO: Landschap Erfgoed Utrecht (Foto: )

Help een schoolklas werken in de natuur

  •   keer gelezen

Landschap Erfgoed Utrecht zoekt voor het project Je School kan de Boom in! weer enthousiaste begeleiders. In een team van gelijkgestemden gaan de vrijwilligers met een schoolklas in de natuur werken. Om op hoogte in een knotboom te zagen of met de voeten in de aarde hakhoutbosjes af te zetten.


IJsselstein/Lopik - Landschap Erfgoed Utrecht brengt jaarlijks bijna 1.500 basis en middelbare scholieren in contact met het landschap waarin ze wonen. Ze leren over het ontstaan van hun woonomgeving en waarom het er nu zo uit ziet. Maar ze leren ook dat het hard werken is om het landschap te onderhouden. Na de voorbereidende les op school gaan de leerlingen zelf een dag buiten werken: zagen, takken slepen, in een knotboom klimmen. Tijdens deze werkdag krijgen ze hulp van een team van vrijwillige begeleiders. De eerste scholen gaan al begin november aan de slag.
Tot half maart wordt op doordeweekse dagen op verschillende mooie plekken gewerkt door de hele provincie Utrecht. Vrijwillige begeleiders hoeven geen ervaring te hebben met zaagwerk. Beschikbaarheid kan per werkdag aangegeven worden. Landschap Erfgoed Utrecht zorgt voor een opleiding. Deelname is kosteloos.
Aanmelden kan via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl. Voor meer informatie: Landschap Erfgoed Utrecht, tel 030-2205534.
Meer informatie over het project staat op www.landschaperfgoedutrecht.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten