De 27-jarige Marleen van Meel (tweede rij, tweede van links) is als nieuwe eigenaar van het bedrijf TVworkshop trots op haar team.
De 27-jarige Marleen van Meel (tweede rij, tweede van links) is als nieuwe eigenaar van het bedrijf TVworkshop trots op haar team. "Ik overleg veel met hen, sta open voor feedback, maar ik bepaal de koers."FOTO: TVworkshop

Je bent jong en je wilt veel: onderneemster Marleen van Meel

Algemeen 301 keer gelezen

IJsselstein - Vijf jaar geleden dacht ze dat ze nu bij een tv-productiebedrijf achter de schermen zou werken. Het liep anders. Marleen van Meel werd ondernemer en sinds twee maanden is deze 27-jarige IJsselsteinse de nieuwe eigenaar van het Brabantse bedrijf TVworkshop; met klanten als Philips en Ziggo.

In haar woonkamer vertelt ze helder haar verhaal. Dat ze na haar opleiding tv-journalistiek en een filmopleiding op haar 23e met een studiegenoot een eigen videoproductiebedrijf startte. “Uiteindelijk bleken onze ideeën te ver uit elkaar te liggen. Ik heb veel van deze periode geleerd. Ik merkte dat ik gedreven ben en een echte ondernemer.”
Marleen werd met haar expertise al ingehuurd door TVworkshop in Den Bosch. Een bedrijf dat met particulieren en bedrijven als teambuildingssessies korte films maakt, zoals lipdubs – personen of groepen die in een lange take in verschillende ruimtes gefilmd worden terwijl ze een lied playbacken – en commercials. “Al snel bleek dat de eigenaar het particuliere bedrijfsdeel wilde verkopen. Ik was gelijk enthousiast.” Afgelopen zomer werkte ze hard om zich alles eigen te maken. “Uiteindelijk heb ik het hele bedrijf overgenomen.”
“Dit werk past me als een jas. Ik hou van een uitdaging, heb veel energie en haal graag het beste in mensen naar boven. Dat doe ik bij de workshopdeelnemers – ze mogen bij ons ook zelf de camera en de microfoonhengel vasthouden – maar ook bij mijn sterke en stabiele team.” Dit team bestaat uit twintig freelance regisseurs/cameramensen en drie stagiaires. “Ik overleg veel met hen, sta open voor feedback, maar ik bepaal de koers.”
Het ondernemerschap zit in de familie. Daar heeft ze ook veel steun aan. “Mijn vader heeft een eigen administratiebedrijf en bij hem kan ik met al mijn financiële vragen terecht. Het grappige is dat ik zijn werk nu veel beter begrijp.” “En een broer zit in de online marketing, met hem spar ik veel.”
“Ik geniet enorm. Ik heb veel verantwoordelijkheden, maar ook veel vrijheid.” Waar het kan leidt Marleen de workshops zelf. Met deelnemersaantallen van zes tot zeshonderd. Soms ook op zondag. Een baan van zeven dagen in de week? “Ik realiseer me dat teveel overwerken op de loer ligt; een burnout sluipt er zo in.” Dat heeft ze eerder al bij haar vader gezien. “Ik probeer zo goed mogelijk prioriteiten te stellen en zoek voldoende ontspanning. Thuis bij mijn vriend, in mijn sociale leven en tijdens sportwedstrijden met mijn paard.”
Maar voorlopig houdt Marleen het tempo er in. Want: “Als ik doelen stel, wil ik deze ook halen.” En die doelen zijn er. “Het komend jaar wil ik de bedrijfsgrootte verdubbelen. En over vijf jaar wil ik uitgebreid zijn met een kantoor in België.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws gisteren
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport gisteren
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13