Foto: Marcel van den IJssel
Foto: Marcel van den IJssel (Foto: )

Een klein historisch momentje bij IJFC

  •   keer gelezen

IJFC is dit seizoen, voor meisjes die alleen met meisjes in een team willen voetballen, met een pupillenteam gestart. IJFC wil zo meisjes die uit sociale overwegingen kiezen voor een tak van sport (uit de KNVB publicatie “Het meisjes centraal”) de mogelijkheid bieden dat voor voetbal te doen. Ondanks dat de KNVB daar veel laat liggen (er is officieel geen meisjescompetitie voor de jongste leeftijdscategorie) gaan clubs verder want daar weten ze waar behoefte aan is.


En dat blijkt uit het feit dat binnen korte tijd er ook bij IJFC al 10 enthousiaste meisjes twee keer per week komen trainen. Mooi is dat die trainingen worden verzorgt door een team van trainsters, allen speelsters,uit IJFC VR 1, 2 en 3.

En nu was het dan zover. De eerste echte (oefen)wedstrijd voor het meisjespupillenteam. En met wie kan je dat beter doen dan de buren, VVIJ, waar 3 meisjespupillenteams spelen. Het jongste team kwam “op visite” en in een hele gemoedelijke sfeer hebben de IJFC meisjes, na eerst met z’n allen op de foto te zijn gezet door Marcel van den IJssel, voor de eerste keer ervaren hoe leuk het is om een wedstrijd te spelen.

Voor de meisjes en ouders een geweldig mooi en leerzaam moment wat zeker vervolgt gaat worden!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten