Mike Ultee kreeg de gelegenheid iets te vertellen over zijn sportcarrière tijdens de nieuwjaarsreceptie. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Mike Ultee kreeg de gelegenheid iets te vertellen over zijn sportcarrière tijdens de nieuwjaarsreceptie. (Foto: Margreet Nagtegaal)

Achter elk cijfer een menselijk verhaal

Algemeen 188 keer gelezen

Oudewater - De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater had een duidelijke rode lijn. Achter statistieken en cijfers zit een menselijke verhaal. “We zijn niet in cijfers uit te drukken”, of het nu gaat om drugsverslaving, om woningnood, politiek of toerisme.

Foto + tekst: Margreet Nagtegaal

Verhoeve vertelt tijdens zijn nieuwjaarstoespraak de menselijke verhalen. “De diepere waarden in onze gemeenschap zijn veel belangrijker.” Hij hekelde de ongenuanceerde kritiek op de Oudewaterse Facebookpagina op het bericht over parkeercontrole van de BOA’s in de stad. “Ze doen gewoon hun werk en in dit geval zelfs op verzoek van ondernemers in het centrum.” Pieter Verhoeve hoopt dat we in 2017 eens voorbij al dat gemiauw komen. “Laten we een voorbeeld nemen aan onze voetbalclubs die nu samen de handen uit de mouwen steken.”

Van verschillende portefeuilles noemde hij belangrijke aandachtspunten voor het nieuwe jaar. De groei wat betreft inwoners zit er nu nog in, de teller staat op 10.185. Als dat op 30 januari 2018 nog zo is kunnen er twee nieuwe raadsleden aanschuiven in de raad. “We zoeken nog jonge mensen!” De woningnood is groot onder vele starters en zelfs alle statushouders konden in 2016 niet geplaatst worden volgens plan. “Extra woningbouw is heel hard nodig dit jaar.” Het toerisme in deze regio doet het volgens de burgemeester nog niet goed genoeg. “Meer aandacht voor het verblijfstoerisme in onze regio en meer groei op de recreatiemarkt.”

Een aantal Oudewaternaren kreeg een compliment. “Zoveel particuliere initiatieven zoals de prachtige mozaïekbanken, het samen de straat schoonvegen na de nieuwjaarsnacht en onlangs de sneeuwactiviteit aan de Lange Burchwal zijn uniek.”

Tot slot van de toespraak zette hij twee burgers in het zonnetje als voorbeeld van doorzettingskracht. Diede de Groot behaalde als rolstoeltennisster een unieke prestatie op de Paralympics in Rio met haar zilveren medaille en Mike Ultee presteert topsport op zijn snowboard. Voor Diede de Groot namen haar ouders de honneurs waar omdat Diede zelf op het ogenblik in Australië is als voorbereiding op haar eerste Grandslamtournooi volgend jaar. Mike Ultee raakte gehandicapt door een herseninfarct op zijn vijfde jaar maar stortte zich helemaal op krachtsport en snowboarden. In 2018 wil hij graag mee doen met de Paralympische winterspelen. Beide sporters zetten zich volledig in, ondanks hun handicap, om hun dromen waar te maken. “Waar een wil is, is een weg”, verwoordde Mike Ultee. Daar kunnen we in alle genoemde vraagstukken wel een voorbeeld aan nemen, was hiermee de boodschap van burgemeester Verhoeve.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 9 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 19 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws gisteren
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13