Spannende wedstrijd voor IJFC VR1

Algemeen 241 keer gelezen

IJFC VR1 speelde tegen de koploper Odysseus die bij winst waarschijnlijk periodekampioen zouden worden.

Direct na de aftrap was IJFC de betere ploeg. Het spel oogde fris, het tempo lag hoog en er werd dominant gespeeld. Dat leverde wel kansen voor IJFC maar niet direct doelpunten. Af en toe een opleving van Odysseus waar een heel behendige buitenspeelster voor het meeste gevaar zorgde.

In de 18de minuut al kwam er 0 – 1 op het scorebord. Lois Spliet zette de bal goed voor en een communicatie probleem tussen de keepster en een verdedigster maakte dat de zeer alerte Jaleesa Ruis eerder bij de bal was en die hard in schoot.

In de volgende 20 minuten kon Odysseus maar niet goed in het spel komen waar IJFC er minder moeite mee leek te hebben maar helaas enkele keren toch in de eindfase te onzorgvuldig was.

Toch wel een doelpunt in de 38ste minuut. Er ging een hele goed opgezette snelle aanval over links aan vooraf maar daaruit werd nog niet gescoord. Leverde een corner op waarna de bal weliswaar werd weggewerkt maar Ester Weerdenburg de bal opnieuw kon voorzetten. In het doelgebied raakte Lois de bal net niet vol genoeg waardoor deze voorlangs dreigde te gaan maar Shammarah Lemmers kon de bal er in schieten. 0 – 2.

Vanwege wat blessurebehandelingen werd er tijd bijgetrokken en net voor het rustsignaal kon Odysseus wat terugdoen. Nu was er bij IJFC sprake van wat verwarring bij het wegwerken van de bal en daar profiteerde Odysseus van. Zo werd er met de 1 – 2 stand gerust.

De tweede helft speelde IJFC veel minder goed. Misschien kwam er ook wat vermoeidheid bij kijken want met op woensdagavond nog een bekerwedstrijd te hebben gespeeld en nu de eerste helft dat hoge tempo spelen maakte dat enkele speelsters de scherpte een beetje kwijt raakte. Terwijl de speelsters van Odysseus juist na de rust meer wakker geschud leken.

Dat maakte dat Odysseus heel snel na begin 2de helft langszij kwam. Een corner werd wel door Petra Verbeek nog weggekopt maar een speelster van Odysseus kopte de bal opnieuw in. Die raakte de onderkant van de lat en bij het naar beneden gaan was de bal, volgens de scheidsrechter, over de lijn geweest voordat Anne Bik deze wegschoot.

Een domper zo snel na de rust maar IJFC zette alles op alles en ondanks dat Odysseus in de 2de helft de sterkste was gaf de verdediging verder geen krimp. Het tempo bleef hoog omdat Odysseus moest winnen om zich te verzekeren van nacompetitie. Aanval op aanval volgde en ook IJFC creëerde nog kansen.
In de slotfase leek IJFC toch te gaan winnen maar de bal raakte uit een kluts de hand van Robin Hendriks net voordat ze deze in het doel schoot waardoor deze niet telde.

Helemaal moegestreden en een beetje teleurgesteld waren de IJFC speelsters direct na het eindsignaal want er had meer in gezeten, al was de puntendeling wel bilijk gezien de verhouding over de gehele wedstrijd bekeken.
De teleurstelling bij Odysseus was nog groter, want met dit gelijke spel gaven zij de periodetitel uit handen. Maar ook Reiger Boys speelde gelijk waardoor uiteindelijk Klarenbeek de lachende derde werd.

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 22 uur geleden
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41