De informatieavond voor IJsselveld-Oost trok veel bezoekers en organisaties; om te netwerken, vragen te stellen of informatie te geven. (Foto: Lysette Verwegen)
De informatieavond voor IJsselveld-Oost trok veel bezoekers en organisaties; om te netwerken, vragen te stellen of informatie te geven. (Foto: Lysette Verwegen)

Informatiemarkt voor bewoners IJsselveld-Oost druk bezocht

Algemeen 77 keer gelezen

IJsselstein - Een flink aantal wijkbewoners bezocht de informatiemarkt die vorige week werd georganiseerd door bewonersgroep IJsselveld-Oost. Er waren tal van organisaties vertegenwoordigd waar bewoners hun vragen konden stellen en informatie konden inwinnen.

Reinigingsbedrijf RMN kreeg veel vragen en klachten over de proef met de plastic kliko’s, afval naast de ondergrondse verzamelcontainers en het groenonderhoud. Gesprekken met de politie leverden drie nieuwe Burgernet-deelnemers op en een aanvraag voor het politiekeurmerk Veilig Wonen.

Bij Werk- en Inkomen Lekstroom werden vooral folders meegenomen over regelingen voor minima, hulp bij financiële problemen. “Financiën zijn vaak een beladen onderwerp. Mensen bespreken dat liever privé, maar wie hulp nodig heeft kent nu ons aanbod en weet ons te vinden”, aldus een vertegenwoordiger.

Voor Provides waren er vooral vragen over wijkvernieuwing en renovatieplannen. “Het is leuk om kleinschalig met inwoners te kunnen praten”, vindt een medewerkster.

Bijzonder was het verzoek aan de bewonersgroep om zich sterk te maken voor een terras voor het nieuwe cafetaria aan de Televisiebaan. “Tegenover buurthuis Studio 10 is dat een mooi ontmoetingspunt in de wijk, naast de supermarkt waar veel mensen komen.” En er waren vragen over de toekomst van de Jan van de Wijngaardschool en het gebouw van De Overkant na fusie met de Paulusschool.

Willem van der Wiel, voorzitter van de bewonersgroep, kijkt tevreden terug. “De avond was bedoeld om afstand tussen bewoners en instellingen te verkleinen en onderlinge ontmoeting te bevorderen. Dat is gelukt. Zelfs collega-bewonersgroepen en politiek waren aanwezig.”
Het mooiste compliment: “Dat een dergelijke bijeenkomst in meer wijken zou moeten plaatsvinden. Voor ons is het voor herhaling vatbaar.’’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 7 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 17 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13