De informatieavond voor IJsselveld-Oost trok veel bezoekers en organisaties; om te netwerken, vragen te stellen of informatie te geven. (Foto: Lysette Verwegen)
De informatieavond voor IJsselveld-Oost trok veel bezoekers en organisaties; om te netwerken, vragen te stellen of informatie te geven. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Informatiemarkt voor bewoners IJsselveld-Oost druk bezocht

  •   keer gelezen

IJsselstein - Een flink aantal wijkbewoners bezocht de informatiemarkt die vorige week werd georganiseerd door bewonersgroep IJsselveld-Oost. Er waren tal van organisaties vertegenwoordigd waar bewoners hun vragen konden stellen en informatie konden inwinnen.


Reinigingsbedrijf RMN kreeg veel vragen en klachten over de proef met de plastic kliko’s, afval naast de ondergrondse verzamelcontainers en het groenonderhoud. Gesprekken met de politie leverden drie nieuwe Burgernet-deelnemers op en een aanvraag voor het politiekeurmerk Veilig Wonen.

Bij Werk- en Inkomen Lekstroom werden vooral folders meegenomen over regelingen voor minima, hulp bij financiële problemen. “Financiën zijn vaak een beladen onderwerp. Mensen bespreken dat liever privé, maar wie hulp nodig heeft kent nu ons aanbod en weet ons te vinden”, aldus een vertegenwoordiger.

Voor Provides waren er vooral vragen over wijkvernieuwing en renovatieplannen. “Het is leuk om kleinschalig met inwoners te kunnen praten”, vindt een medewerkster.

Bijzonder was het verzoek aan de bewonersgroep om zich sterk te maken voor een terras voor het nieuwe cafetaria aan de Televisiebaan. “Tegenover buurthuis Studio 10 is dat een mooi ontmoetingspunt in de wijk, naast de supermarkt waar veel mensen komen.” En er waren vragen over de toekomst van de Jan van de Wijngaardschool en het gebouw van De Overkant na fusie met de Paulusschool.

Willem van der Wiel, voorzitter van de bewonersgroep, kijkt tevreden terug. “De avond was bedoeld om afstand tussen bewoners en instellingen te verkleinen en onderlinge ontmoeting te bevorderen. Dat is gelukt. Zelfs collega-bewonersgroepen en politiek waren aanwezig.”
Het mooiste compliment: “Dat een dergelijke bijeenkomst in meer wijken zou moeten plaatsvinden. Voor ons is het voor herhaling vatbaar.’’

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten